FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az EGERERDŐ Zrt. és Heves Vármegye gímbika trófeaszemléje

Az EGERERDŐ Zrt. vadászterületén és a megyében működő vadásztársaságok által elejtett gímszarvas bikák trófeáit október 11-én mutatták be az érdeklődőknek, a Mátrában található Nagy-Halmaj-réten.

Az „agancserdő” nem mindennapi látványt nyújtott, ahol összesen 108 db kiállított trófeát tekinthetett meg a közönség. Szerencsére a mustra napjára megkegyelmezett az időjárás, eső helyett napsütés fogadta a több mint 100 érdeklődőt.

A trófeaszemlén Dudás Béla, a szemlének helyszínt adó Mátrafüredi Erdészet vezetője köszöntötte a megjelenteket. Dobre-Kecsmár Csaba, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója az erdész-vadász kollégák szakszerű munkájának és a bérvadászok elévülhetetlen szerepének fontosságát hangsúlyozta. „2020-ban gondos, válogató vadászat vette kezdetét az EGERERDŐ Zrt.-nél, melyet tovább kell folytatni a jobb minőségű vadállomány érdekében.” hangsúlyozta a vezérigazgató.

Végül Nagy Károly Imre, a társaság vadászati előadója adott tájékoztatást az idei év bőgési időszakának eredményéről. A trófeaszemlén az EGERERDŐ Zrt. vadászterületein terítékre hozott gímbikák trófeája közül 21 db szerzett érmet a hatósági trófeabírálaton. Az elejtések mind szakszerűen történtek, nem volt hibás elejtésnek minősített trófea. Az elejtés mellett mindösszesen 2 db elhullott bikát találtak vadászok.

A trófeák, minősége és átlagtömege is a szakmai selejtezésnek megfelelő eredményt mutat. „A bírálat során 16 trófea kapott bronzérmet, 4 db ezüstérmes lett, míg 1 gímtrófea arany minősítést ért el. Ennek tömege 9,77 kg, korát pedig 11 évre becsülték a szakemberek. A trófeák átlagtömege 4,43 kg, amely alig marad el az elmúlt évitől.” – összegezte a vadászati előadó.

Köszöntők (Fotó: Lukács Olivér)

A vadászvendégek zöme magyar, csupán egy külföldi elejtő volt.

Gratuláció minden vadászvendégnek és köszönet a jól felkészült szakembereknek!

Forrás: Egererdő Zrt.

Előző cikk

Szaffi jól van

Következő cikk

Környezetvédelmi Tanács ülése



Stihl
(x) hirdetés