FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdők hete Barcson

Most zajlik az Erdők hete program a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium középrigóci telephelyén. Összehangolt több napos vendégfogadásra és ismeretterjesztésre rendezkedtek be, és közel másfél ezer fő érkezésére készültek.

A Barcsi Arany János Általános Iskola diákjai nyitották az idei állomások munkáját, hisz az Erdők hete program több évtizedes hagyománnyal rendelkezik Barcson.

Boa Tamás, igazgatóhelyettes szerkesztőségünknek elmondta, az első napon az aranyos diákok négy osztállyal érkeznek, akár csak a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola. Darányból az elsősöket, másodikosokat és az ötödikes valamint hatodikos tanulókat hozzák Középrigócra. Szulokból, Csokonyavisontáról egy-egy csoport, Szabadszentkirályból két csoport érkezik, Nagyatádról, Sellyéről pedig egy-egy busznyi gyermek. A falubuszok és a szülők is forgalomban lesznek, hisz Magyaratádról, Homokszentgyörgyről csak közös összefogással oldható meg a beutaztatás, de vállalják a gyermekek érdekében. 50-50 diák érkezik mindkét helyről. Összesen 550-600 fő ma, holnap pedig 700.
Újdonság, hogy ebben az évben nem csak gyermekek járják végig az ismeretszerző útvonalat. A társadalmi felelősségvállalás jegyében felnőtt csoportokat is fogadnak már, ma pl. a Barcsi Szociális Központból is érkeznek idősek.

A csoportok koordinálását az erdészhallgatók végzik, ilyenkor 9-13 évfolyamig mindenki részt vesz a munkában. A nagyok az állomásokon fogadják a vendégeket, és adnak tájékoztatást az adott témában, a kilencedikesek és tizedikesek pedig kísérik a csoportokat, valamint tanulják, hogy mit kell majd csinálniuk a következő években.

Azt is tudni kell, hogy a vendégek utaztatása is szervezést és támogatókat kíván. A rendezvény eredményes lebonyolítását, a SEFAG Zrt. a busz bérlésével szolgálja. A a helyi diákok helyszínre szállítását, valamint a pályaudvari transzfereket a DVK vállalta. Ebben a fő támogatók a Kaposvári Szakképzési Centrum és az Országos Erdészeti Egyesület. Ez utóbbi az étkeztetést is finanszírozza.

forrás: BarcsiHírek 10-16

Előző cikk

Év Békési Vállalkozója: Bánáti Beáta (Furnér-Pack Kft)

Következő cikk

Erőművek Éjszakája 2024



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

170 e ha erdő eladó

A világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa, a finn Stora Enso cég bejelentette, hogy az általa kezelt 1,4 millió svédországi…