FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Őszi kalandok a Pilisi Parkerdőben

Vadálló kövek

Bár a szarvasbőgés túrák véget értek, de további őszi kalandok várnak minden túrázót a Pilisi Parkerdőben. Folytatódik a nagysikerű Erdész szemmel túrasorozat, amelyen immár 6. alkalommal vehetnek részt a természetszerető, érdeklődő túrázók, akik a Pilisi Parkerdő erdészetvezetőinek kedvenc erdeit, vezetett túra során ismerhetik meg. További jó hír, hogy a nyár elején újranyitott Rám-szakadék is várja felkészült látogatóit, ahol az elmúlt időszakban újabb egyeztetéseket folytattak le az erdészek és a mentésben segítséget nyújtó szervezetek, a biztonságos túrázás érdekében.

Sikerrel zárultak a szarvasbőgés túrák

A 2024-es szarvasbőgés túrák ismét rendkívül népszerűek voltak, annak ellenére, hogy a szervezést több olyan esemény is nehezítette, mint az időjárás, az árvíz és az útlezárások. A Pilisi Parkerdő igyekezett rugalmasan kezelni a kihívásokat, így mind a hat hagyományos helyszínen, mind pedig az idei év újdonságának számító két E-buszos helyszínen sikeresen lebonyolították a túrákat. Idén a szarvasbőgés túrákon közel 600 fő vett részt, akik felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a Pilis erdeiben.

Tóth Kristóf a 6. Erdész szemmel túrasorozat házigazdája (Szentendrei Erdészet)

Erdész szemmel túrasorozat – 6. program

A természet és az erdészek munkája iránt érdeklődők számára az Erdész szemmel túrasorozat 6. eseménye kínál egyedülálló betekintést az erdő működésébe. A következő esemény házigazdája a Pilisi Parkerdő Szentendrei Erdészetének vezetője, Tóth Kristóf lesz. A vezetett túrán a résztvevők megismerhetik az Erdészet elmúlt 25 évének történetét, amely segít megérteni a jelenlegi működést, a gondozott erdőterület állapotát. Szó lesz az örökerdő gazdálkodásról, a klímaváltozás erdőre gyakorolt hatásairól és a társadalmi elvárásokról is. A program részletei és a jelentkezési lehetőség elérhető a sportoutdoor.hu oldalon.

Nyitva a Rám-szakadék

A Pilisi Parkerdő a nyár elején nyitotta újra a Rám-szakadékot, amelyet azóta is folyamatosan ellenőriz. Szeptember végén újabb terepi bejárások és hivatali egyeztetések zajlottak le a biztonságos látogatás érdekében a Parkerdő Visegrádi Erdészetének koordinálásával: a helyszíni bejárás során a szakemberek áttekintették a mentési terveket, és felülvizsgálták a segélyhívó pontok kialakítását, amelyeket az Erdészeti társaság létesített. A bejárásnak köszönhetően a mentőegységek a jövőben gyorsabban és biztonságosabb útvonalakon tudnak majd közlekedni a Rám-szakadék és a Vadállókövek térségében, segítve ezzel a látogatók biztonságát.

Kaán Károly kilátó (Pilisi Parkerdő)

Túraajánló: Őszi felfedezőknek

A családokat és a természet szerelmeseit várja Budapest II. kerületében található Hárs-hegy, ahol a Szépjuhászné állomástól indulva akár erdei kisvasúttal is utazhatnak. A Kaán Károly kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk, aminek látványát nem érdemes elmulasztani. A Hárs-hegy csúcsáról ezt követően érdemes a közelben található hűvös-völgyi Nagy-rét felé venni az irányt, ahol az Erdész-játszótér várja a legkisebbeket. A könnyebb túrákat kedvelők számára az Országos Kéktúra vonalán is elérhető számos szakasz, ahol az őszi színekben pompázó erdők kínálnak nyugalmas környezetet.

Erdész játszótér (Pilisi Parkerdő)

Forrás: Parkerdő Zrt.

Előző cikk

Continental Erdőtisztító Túranap



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

170 e ha erdő eladó

A világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa, a finn Stora Enso cég bejelentette, hogy az általa kezelt 1,4 millió svédországi…