FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-10-01

Magyar ember magyar bútort vásárol

Tíz vevőből hat, ha csak teheti, hazai gyártású bútort vásárol. Egy több mint ezer ember megkérdezésével végzett felmérés szerint egy bútortól azt várjuk, hogy húsz évig tartson, és nem az ár a legfontosabb, amikor választunk.

A hazai bútort a magyar vásárlók hatvan százaléka előnyben részesíti - állapította meg a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség elemzése. Ennek elkészítéséhez egy felmérést végeztek, amely keretében 1300 embert kérdeztek meg.

A válaszadók olyan személyek voltak, akik maguk is részt vesznek a bútorvásárlási döntésben, egyedül vagy más családtaggal közösen. A fiatal egyedülállók jóval alacsonyabb arányban (41 százalék) vásárolnák a magyar bútorokat, mint a többi csoport. A kedvező minőség és ár mellett leginkább a kiegészítő szolgáltatásokkal lehet meggyőzni a vásárlót, derült ki a válaszokból. Az ilyen szolgáltatások között szerepelnek a garancia, valamint a javítási vagy szerviz szolgáltatások.

A válaszadók csaknem fele - és elsősorban a 40 év alatti korosztályok - nem tartja elhasználódottnak a bútorát. A fiatal párok gyakrabban megtehetik, hogy bútort vásárolnak, ők átlagosan két-három éve vettek legutóbb bútort. A különböző bútorok elvárt élettartama 11 és 20 év között mozog: legtöbb a szekrénynél (20 év), míg legkevesebb a gyermekbútornál (11 év). A magyarországi bútorok kínálatát összességében leginkább jónak vagy semlegesnek értékelik a kérdezettek.

Forrás: index 10-01

********************************************************

Bútorok között éljük le életünket

Bútoraink, mint életterünk meghatározó elemei fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Talán bele sem gondolunk, de az évek múlásával velünk együtt bútorvásárlási szokásaink is változnak.

 

A Magyar Bútor- és Faipari Szövetség országos felmérést készíttetett a bútorvásárlók körében, és azok között is, akik még csak tervezik a beszerzést. A vizsgálat célja az volt, hogy képet nyerjenek a vásárlók szándékairól, az általuk használt bútorokról, igényeikről és termékválasztási szokásaikról.

A felmérést készítők először is a bútorkínálat országos megítélésére voltak kiváncsiak, melyről a válaszadók pozitívan nyilatkoztak, a hazánkban kapható bútorokat leginkább jónak vagy semlegesnek értékelték. A lakások felszereltségét illetően szinte minden háztartásban található fekhely, ülőbútor, konyhabútor, és az otthonok döntő többségében előfordul ülőgarnitúra, étkezőbútor és fürdőszobabútor is.

A válaszadók között jellemzően a harminc és negyven év közöttiek vallották otthonukról, hogy található benne gyermekbútor, a következő generációnak megfelelően pedig a negyven és ötven év közöttiek lakásaiban, házaiban a gyerekszobákban már ifjúsági bútorokat találunk. Az íróasztal, mint berendezés is leginkább azokban a háztartásokban fordul elő, ahol gyermekes párok élnek, illetve ott található még ez a felszerelés, ahol a lakók még maguk is diákok.

A felmérés szerint Nyugat-Magyarországon több háztartásban van fürdőszobabútor, mint az ország keleti felében. A válaszadók fele azt nyilatkozta, nem tartja elhasználódottnak bútorait, ők képviselik elsősorban a negyven év alatti korosztályt. A fiatal válaszadó párok az idősebb generációhoz képest jobb anyagi helyzetben élnek, így megtehetik, hogy néhány évente új bútort vásároljanak - a felmérésből ugyanis kiderül, átlagosan két-három éve újították fel otthonukat új darabokkal.

A bútorok elvárt élettartamában a kérdezettek véleménye megegyezett: típustól függően tizenegy és húsz évnyi gyűrődés kiállását várják el berendezéseiktől. A bútorok kiválasztásának szempontjainál is hasonló válaszok születtek: az ár minden esetben a két legfontosabb vásárlási szempont között szerepel, a fekhelynél és az ülőgarnitúrák kiválasztásánál a kényelem szempontja utasítja maga mögé az árét. A konyhabútor, előszobabútor, szekrény, íróasztal és gyermekbútor vásárlása esetén pedig a praktikum előzi meg a vételár fontosságát. A felmérést készítők arra is kiváncsiak voltak, a megkérdezetteknek fontos-e, hogy magyar bútort szerezzenek-e be.

A válaszadók több mint fele részesíti előnyben a hazai termékeket, de a fiatal egyedülállók már nem osztják az ő véleményüket, ők vásárolnak a legkisebb arányban magyar gyártmányt. A válaszadók véleménye alapján fény derült arra is, hogy a jó minőség és az ár mellett leginkább a kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a garancia és a javítási,- szervíz szolgáltatásokkal lehet meggyőzni a vásárlót.

Molnár Ágnes, Forrás: Tolnai Népújság 10-01

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.