FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-09-22

A faipari szakmák térségi központjává tennék az új tanműhelyt

Elkészült a Sághy Mihály Szakképző Iskola új, korszerű tanműhelye. Az üzemcsarnok megépítése és a faipari képzéshez szükséges eszközállomány bővítése mintegy 70 millió forintból valósult meg. A létesítményben évente egyelőre 40 diák tanulhatja meg a gyakorlatban is a legmodernebb gépeken kamatoztatni tudását. A hosszú távú cél, hogy más hasonló intézmények tanulóit is fogadják majd.

Az oktatás fejlesztése az alapja annak, hogy a gyerekek, fiatalok felnőttként meg tudják állni a helyüket az életben - mondta el az átadó eseményen Magyar Anna, a fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Mint fogalmazott, ők nem azt mondják a diákoknak, hogy menjenek máshová, hanem azt, hogy maradjanak, és itt próbáljanak boldogulni, itt érezzék jól magukat. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ezt a megfelelő háttér biztosításával igyekeznek alá is támasztani.

Az oktatásra költött pénz egy nehezen és lassan megtérülő befektetés, de a legdrágább, hiszen a gyermekeinket érinti - ezt már a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója mondta a szalagátvágás előtt. Kőrösi Tibor arról beszélt, hogy az, hogy a megye egy hónapja a Batsányi-gimnáziumban bejelentette a mindennapos testnevelés bevezetését, tegnap a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban átadott egy új épületrészt, ma pedig felavatta ezt a csarnokot, mind azt mutatja, hogy a jövőre gondol.

 

A tanműhelyt hiányszakmák, épület- és bútorasztalos, valamint faipari technikus szakmák tanítására használják. A Sághy közel 600 diákja közül évente egyelőre mintegy negyvenen kamatoztathatják a legkorszerűbb eszközökön, gépeken megszerzett tudásukat - mondta el a tagintézmény vezetője, Vincze János. Hozzátette, hosszú távon az a cél, hogy a faipari szakmák térségi képzési központjaként funkcionáljon a tanműhely, azaz hasonló képzést folytató intézmények is használhassák a gyakorlati oktatásban.

 

Forrás: Promenád

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.