FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-26

Elmib-leányvállalat az önkormányzatok energetikai beruházásaira

Leányvállalatot alapított az energetikai projektekkel foglalkozó Elmib Zrt. az önkormányzatok energetikai projektjeinek finanszírozására és megvalósítására.

Az Elmib Innovatív Energetikai Zrt. a településeknek ESCO (Energy Saving Cooperation) finanszírozásban energetikai szolgáltatásokat nyújt. Az ESCO finanszírozás azt jelenti, hogy az energiacég előfinanszírozza a teljes beruházást, aminek költségei a működés során keletkező energia-megtakarításból - általában öt-tíz év alatt - megtérülnek. Az önkormányzatoknak nincs szükségük hitelre, önerőre, mert az energia-megtakarításból finanszírozhatják a fejlesztéseket.

Az Elmib a közleményben emlékeztet arra, hogy az Állami Számvevőszék összesítése szerint 230 eladósodott önkormányzat van Magyarországon. Az elavult energetikai rendszerek fenntartása nem csak ezeknek a településeknek okoz gondot, más önkormányzatok sem képesek finanszírozni az energetikai fejlesztéseket.

Az Elmib csoport saját energiatermelő kapacitások kiépítése mellett olyan komplex megoldásokat dolgozott ki, amelyek - az Európai Unió irányelveivel összhangban - a decentralizált, önfenntartó és egyre inkább a megújuló forrásokra építő, fenntartható energiagazdálkodást szolgálják. E program része a helyi energiafelhasználás racionalizálásának támogatása, és a zöld energia részarányának növelése.

Ennek példája a kaposvári és a salgótarjáni biomassza erőmű projekt. A két beruházás egyenként 10-10 milliárd forintba kerül. A hőt és áramot kapcsoltan termelő erőművek Kaposvárott 6.800 háztartást és 270 közintézmény épületét, míg Salgótarjánban 3.800 háztartást és számos intézményt látnak majd el hővel. Mindkét erőmű átadása 2012-ben várható.

Az Elmib nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is hasonló projekteket valósít meg. Bulgáriában többek között négy iskola komplex energiahatékonysági korszerűsítését végezte el.

A cégcsoport 2009-ben konszolidáltan 18,73 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az előző évi 20,67 milliárd forinttal. Az elmúlt évet 194 millió forint veszteséggel zárta a társaság, míg 2008-ban az adózás előtti nyereség elérte a 288 millió forintot.


Forrás:
rodin.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.