FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-26

Különleges szobrok készültek Sopronban

Különleges köztéri szobrokat mutattak be a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Alkalmazott Művészeti Intézetében Sopronban. A művek a KAVINCS nemzetközi művészeti workshop keretében készültek és kísérleti jelleggel a Sziget Fesztiválon állítják ki őket.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A nemzetközi workshop hét fiatal művészcsapat részvételével 11 napon át zajlott a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatóinak vezetésével. A nyílt műhely célja kavicsformák által inspirált, használatra is alkalmas térdíszítő elemek létrehozása volt. "Ezek a művek érdekes jelenségek, amelyeknek funkciója van. A kavicsok megragadják a gyermeki fantáziát, ahogy ez a kiállítás is inspiráló, azt mutatja meg, mi minden születhet egy egyszerű formából, ötletből" - mondta Szalay Csaba, a NYME harmadéves építészhallgatója, aki csapatában három méter magas kavics alakú mászókát álmodott meg. A szervezésben is szerepet vállaló művész szeretné a különleges művet formatervezési mintaoltalom alá vonni, és a jövőben bár sorozatgyártásban nem, de megrendelésre parkok, játszóterek számára készíteni.

A NYME Technológiai Transzfer Irodája nyújthat segítséget a művészeknek abban, hogy alkotásaik eredeti esztétikai értéküket megőrizve igazodjanak a játszóterekre vonatkozó, Magyarországon 2008. december 31-e óta hatályos szigorú uniós szabályozáshoz.

 

A műveket bemutató Dr. Walter Katalin, az iroda vezetője elmondta, hogy jövőre új témával, több fiatal hazai és külföldi művész bevonásával folytatódik a projekt. A folyamatokat végigkísérő Csepregi Sándor, a Faipari Mérnöki Kar docense elismerően nyilatkozott a művekről, amelyek között kiemelkedő hatást ért el az az interaktív térrács, amely síkból kiindulva szinte bármilyen térformát képes felvenni. A statikus tárgyak között készült óriás fülhallgató (Gerő Ambrus - PTE Művészeti Kar), elemeiben mozgó kocka (Tomas Kubak, Ester Ratek - Technická Universita V Kosiciach) és a fényt különlegesen megtörő építmény (Kendra Bea - Magyar Képzőművészeti Egyetem) is. Gaál Zsombor és Gaál Krisztián (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) munkájának különlegessége, hogy mellékesen ülő alkalmatosságként és hangszerként is használható miközben az alkotók a kültéri erózió pusztító munkájának bemutatására tervezték.

Forrás: Népszava

FATÁJ kiegészítés: a KAVINCS alkotótábora természetesen jelen van a Facebook rendszerében is, ahonnan néhány felvételt ideválogattunk

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.