FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-09

Kígyózás a Gödörnél - Design Hét 2011

Dinó helyett idén Kígyó képében szerepel a Hello Wood a budapesti Design Héten. Szeptember 30-tól a Gödörnél tekinthetik meg a Kígyót azok, akiknek a nyár folyamán nem adódott még lehetőségük rá.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Hello Wood Kígyó, fotó: Hajdú Gáspár

Mi több, a Hello Wood alkotási folyamataiba, a filmes és tipográfiai workshopok munkáiba is betekintést lehet nyerni azon a kiállításon, aminek a Gödör Klub Terasz Galériája ad helyet. Az idei Design Hét Budapest kezdő-hangját egyébként a lengyelek adják meg. A szeptember 30. és október 9. között zajló rendezvény nyitása nem véletlen - idén a Design Hét díszvendége a soros EU elnök Lengyelország, aki a kortárs design legjavával színesíti a programsor kínálatát.

 


Kosmos project: A rádió (Unpolished)

Trendi farádiókat és hasonló ínyencségeket láthatunk majd az "Unpolished - Young Design from Poland" kortárs lengyel kiállításon, már a Design Hét első napján. A kiállítás koncepciójának kialakításakor Agnieszka Jacobson-Cielecka és Paweł Grobelny kurátorok arra törekedtek, hogy olyan jellegzetes példákon keresztül mutassák be a lengyel designt, ami alapján az megkülönböz-tethetővé válik más országokhoz képest. Így igazodnak a lengyelek (is) a Design Hét témájához, a coleur localehoz. A coleur locale-t helyi színnek, helyi árnyalatnak fordítanánk. Ez az eredetileg a francia romantikához köthető művészeti szakkifejezés a rendezvény idei szlogenjeként az ország vizuális kultúrájának egyedi vonásaira, design-értékeire utal. Olyan helyi árnyalatokra és színekre, amelyek sajátos közép-európai helyzetünkből és létünkből következnek, s amely értékekre a globalizálódó világ is intenzíven kíváncsi. A kortárs design történetében, csakúgy, mint a II. világháború után, fontossá vált a nemzeti identitás kérdése. Milyen is a kulturális DNS-ünk? Miben áll a sajátszerűségünk, melyik az a szín, amellyel mi gazdagítjuk a vizuális és tárgyi kultúra egészét? Számos designer szerint a kulturális és földrajzi háttér, a történelem, a lokális színek és a hagyomány azok az inspirációs források, amelyek alkotói tevékenységüket hitelesítik. Vizuális és tárgyi kultúránk, a nyelvünkhöz hasonlóan elidegeníthetetlen. S ez minden nemzet esetében ugyanígy igaz. Másságunk, elkülönböződésünk és önazonosságunk a társnemzetekkel folytatott párbeszéd viszonylatában körvonalazódhat, illetve idegen kultúrák alapos ismeretén keresztül tudjuk megfogalmazni sajátszerűségeinket, egyedi értékeinket. A globalizáció legfontosabb hozadéka lehet a számunkra, hogy ideális esetben tükörként funkcionál, amely segít megpillantani, felismerni saját arcunkat. A Design Hét Budapest fesztivál ezt a nemzetközi párbeszédet segíti. Miközben összegyűjti és felmutatja a hazai design értékeit, nemzetközi kontextusba is helyezi őket, hogy Magyarországot végre felrajzolhassa a világ designtérképére.

 

A Design Hét hagyományos kiemelt programja a szakma két legrangosabb kitüntetésének, a Magyar Formatervezési Díjnak és a Design Management Díjnak az átadása. Az érdeklődök sztárdesignerek előadásait is meghallgathatják a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a kiállítások mellett pedig hétvégeken szakemberek által vezetett exkluzív design túrákon vehetnek részt. A Nyitott Stúdiók keretében 14 új designműhely ajtaja nyílik meg a nagyközönség előtt. Lesznek még divatbemutatók és performanszok, illetve Design Hét Gasztro is, ahol Budapest legkiemelkedőbb kézműves gasztronómiai vállalkozásai mutatkoznak be, emellett számos workshop és gyermekfoglalkozás várja majd az alkotás ízébe belekóstolni kívánó felnőtteket és gyermekeket.

 

Részletes program, aktuális anyagok, hírek: www.designhet.hu

Forrás: I LOVE WOOD

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.