FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-10-05

Égig érő tanterem - képzés erdei iskolában dolgozóknak

A KOKOSZ és az MME, mint konzorciumi partnerek a Svájci- Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú Égigérő tanterem című projekt keretében Pécsett indítja az első erdei iskoláztatással kapcsolatos képzését.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Környezet - és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek 358. 685. 318,- Ft támogatásban részesültek a Svájci-Magyar Együttműködési Program 4. prioritási területének pályázati felhívásán.

 

A pályázat címe: Égigérő tanterem

A pályázat azonosítószáma: SH/4/10

A Projekt Megállapodás 2012. május 09-én került aláírásra.

A projekt megvalósításának időintervalluma:

2012. május 09- 2016. június 30.

Projekt bemutatása

A KOKOSZ és az MME olyan projektötlet megvalósítását kezdte el, melynek fő célkitűzése a közoktatási intézményhasználók, ezen belül is a gyermekek, diákok, pedagógusok, óvodapedagógusok, továbbá az erdei óvoda/iskola szolgáltatók, családok, döntéshozók szemléletformálása, környezettudatosságának, környezetkultúrájának és környezet-etikájának fejlesztése, melyek segítik, megalapozzák és továbbfejlesztik a fenntartható életmód és az ehhez szükséges viselkedésminták elsajátítását, gyakorlatba való átültetését. A projekt legnagyobb részét az erdei óvoda/iskola program népszerűsítése adja, melynek során a Kedvezményezett segíti és támogatja a pedagógus/óvodapedagógusok, gyermekek/tanulók bevonását a sikeres erdei óvoda/iskola program megvalósításába. A projekt megvalósítása országos lefedettségű, egyik fő célkitűzése a NATURA 2000-s területek bemutatása, népszerűsítése, továbbá a meglévő erdei óvoda/iskola programok fenntartása, kiterjesztése, a program finanszírozási lehetőségeinek feltárására, azon problémák megoldására szakmai javaslatcsomag kidolgozása, az erdei óvoda/iskola szolgáltatók szakmai innovációjának biztosítása, műhelymunkák, képzések, tanácsadások és tananyagfejlesztés formájában. A NATURA 2000-s területek szerepének hangsúlyozására a partnerek kampányt dolgoztak ki, továbbá a NATURA 2000-s témakörben multimédiás CD-ROM készül, megvalósul az MME honlapjának fejlesztése. A környezeti nevelés minőségfejlesztését szolgálja a nemzetközi kapcsolatépítés, tapasztalatszerzés- és csere.

 

Aktuális projektelem, vagyis az akkreditált továbbképzés, műhelymunka rövid ismertetése:

A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, mint konzorciumi partnerek a Svájci- Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú "Égigérő tanterem" című projekt keretében Pécsett indítja az első erdei iskoláztatással kapcsolatos képzését.

A képzés célcsoportja általános iskolai pedagógusok és olyan szolgáltatók, akik minősítetett erdei iskola program megvalósításában kívánnak részt venni. A képzés elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt az erdei iskola, mint lehetséges pedagógiai (módszertani) színtérben rejlő lehetőségek kiaknázásához, hatékonyan segítheti a fenntarthatóságra nevelés érvényesülését, alapozását iskolás korban.

A képzési programban résztvevők megismerkednek a Zöld Óvoda - Ökoiskola, a minősített Erdei Óvoda - Erdei Iskola kritérium rendszerével, a NATURA 2000 ökológiai hálózatával, a madár- és élőhelyvédelem fontosságával. A képzés során olyan kulcskompetenciákkal ismerkedhetnek, illetve gyarapodhatnak a résztvevők, melyek segítik őket abban, hogy környezeti nevelésük során bátran és szívesen használják az erdei iskolában rejlő közvetlen tapasztalat- és élményszerzési lehetőségeket a tanulók érzékenyítéséhez, a környezethez, a természethez fűződő pozitív, környezettudatos magatartás alakításában.

További információ kérhető:

Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége

(KOKOSZ)

Molnár Zoltán - erdei iskola munkacsoport vezető: (20) 226-2828

 


Forrás: Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.