FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-30

Tudatos fejlesztés ideális megoldásokkal

Az erdészeti szolgáltatások nyújtásával, faapríték és biomassza előállításával foglalkozó Hepik Erdőgazdálkodó Bt. először 2006-ban pályázott az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) keretében igényelhető gépvásárlási támogatásra.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Saját forrásukat kiegészítve a jóváhagyott támogatási összeggel nagymértékű fejlesztést hajtottak végre. A beruházás eredményeként új piaci szegmens nyílott meg a vállalkozás előtt Baranyában és a környező megyékben, régiókban.

Jelenleg számos erdészeti gazdasággal és erdőtulajdonossal, regionális erdészettel állnak több éve sikeres üzleti kapcsolatban. A több mint 1 500 hektár erdőterületen végzett erdőgazdálkodási tevékenység jelentős alapanyag-bázist biztosít a folyamatos termeléshez. A vágástéri hulladék felhasználásával előállított faapríték a tűzifa helyett kínál egy kedvezőbb, gazdaságosabb, környezetkímélő terméket, ezáltal alternatívát biztosítva a kis- és nagyfogyasztók számára az energetika területén.

A termék alkalmazásának további pozitív hozadéka a települések zaj és por környezetterhelésének kedvező alakulása, mivel a magas fűtőértékű faaprítékkal döntő mértékben erőműveket és hőszolgáltatókat látnak el. 2008-ban eredményesen pályáztak, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában meghirdetett erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyertek el támogatást.

 

Számos termelő eszközt vettek a jogcímnek köszönhetően: aprítógép, erdészeti közelítő- és kihordógép, erdészeti daru, daraboló fűrész, aljnövényzet-tisztító. A jelenlegi géppark folyamatos termelést és szállítás tesz lehetővé. Az egész termelésfolyamat a cégen belül zajlik: az alapanyag kiközelítése, aprítása, szállítása, az erdőgazdálkodói követelményeknek megfelelve a vágásterületek tisztítása valamint előkészítése ültetéshez, ezzel biztosítva a munkafolyamatok optimális összehangolásának lehetőségét.

A fejlesztéssel összhangban, a vevői igényeket követve a termelés volumene folyamatos emelkedést mutat, ezzel párhuzamosan a cég árbevétele is kedvezően alakul. Az elképzeléseknek megfelelően a foglalkozatás is bővült, számos munkahely jött lére a vállalkozáson belül és közvetve a beszállítói illetve az alvállalkozói kapcsolataikban.

 

Vállalkozásukat a kezdetektől tudatosan fejlesztik, törekednek az ideális megoldások, technológiák alkalmazására. Álláspontjuk alapján a támogatási lehetőségeket figyelembe véve az erdészeti ágazat a mezőgazdaság többi területéhez viszonyítva alulfinanszírozott, de bíznak az ágazat számára kedvező változásokban, a felvevő piac kapacitásának emelkedésében, a kis és lokális erőművek létesülésében.

 

Forrás: MVH

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.