FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-04-03

Hello Wood 1 - 5

Bemutatták a Hello Wood építészeti program első öt évét feldolgozó könyvet - fordított útinapló építészek, írók és filozófusok gondolataival fűszerezve.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A Hello Wood az utóbbi évek egyik legsikeresebb kreatív projektje. Az egyetemistáknak szóló nyári alkotóhét mára nemzetközi, egész éven át tartó programmá növekedett, amelyet idén jelöltek a szakmai nyilvánosság egyik legfontosabb elismerését jelentő Architizer A+ Award díjra Learning and Architecture kategóriában.

A könyv megírásakor a Hello Wood csapatának és a társadalomtudós, építész és művész szerzőknek az volt a célja, hogy az alkotótáborokban és az évközi projektek során elkészült installációk mellett azokat a gondolatokat és dilemmákat is láthatóvá tegyék, amelyek az elmúlt évek munkáját alakították. A könyv tulajdonképpen fordított útinapló: itt a közeg állandó, és az utazók érkeznek, indulnak és változnak újra és újra.

 

A könyv három nagyobb egységből áll össze: az első fejezetben a Hello Wood szervezéséről, a másodikban a munkák által érintett témákról, a harmadikban pedig a résztvevő alkotók személyes tapasztalatairól olvashatunk. A kötet szerzői között megtalálható Betegh Gábor, a Cambridge-i Egyetem filozófiaprofesszora; Rory Stott, az egyik legfontosabb nemzetközi építészeti magazin, az ArchDaily vezető szerkesztője; valamint Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja, egyben a könyv egyik szerkesztője. Amíg ők tágabb kontextusban vizsgálják a Hello Woodot, addig a csórompusztai művésztelep és a Művészetek Völgye egyik alapítója, Pécsi Erika építész személyes élményeit írja le a kezdetekről és a Hello Wood közösségi atmoszférájáról.

 

A személyes tapasztalásra épül Cseh András építész és egyetemi oktató szövege az általános iskolás gyerekekkel folytatott közös építés fontosságáról, Tóta József formatervező esszéje a design oktatásbeli szerepéről, valamint a terepen való tanulás fontosságát hangsúlyozó Veres Bálint esztéta írása is. A tervezők felelősségéről ír a Hello Wood egyik alapítója, Pozsár Péter építész, a kulturális antropológusként is dolgozó Gulyás Erzsébet az "építészeti tettről" mint a megismerés módszertanáról értekezik, míg a szintén építész Szederkényi Lukács a játék és tér  összetett viszonyairól ír.

 

A Hello Wooddal kapcsolatos alkotói benyomásairól beszél Szőke Gábor Miklós képzőművész, Oliver Sales Magyarországon élő brit építész, Berszán István irodalmár, valamint a rendszeres résztvevőnek számító szerb-holland tervezőpáros, Suzana Milinovic és Rufus Van den Ban is.

A könyv szerzői:

Berszán István, Betegh Gábor, Cseh András, Ézsiás Miklós, Gulyás Erzsébet, Horváth András, Oliver Sales, Pécsi Erika, Pozsár Péter, Rufus van den Ban, Rory Stott, Suzana Milinovic, Szederkényi Lukács, Szemerey Samu, Szőke Gábor Miklós, Tóta József, Vásony Nóra, Veres Bálint

 

Forrás: HelloWood

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.