FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-06-30

Deer Parade árverés

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a Tamásiban rendezett IX. TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál kapcsán hirdette meg idén elsőként az innovatív StreetArt pályázatát a DeerParade-t. Az alkotásokat árverésre bocsátják.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A világ nagyvárosaiban népszerű CowParade kezdeményezés alapján, nyílt pályázat útján jelentkezhetett bármilyen, önmagát elég kreatívnak és bátornak érző, a festészet és a természet iránt rajongó művész, vagy művészcsoport. A megfestendő közel életnagyságú szobrok barcogó dámszarvas bikát formáltak, valódi, gyulaji hullajtott agancsokkal. A végeredmény öt bámulatosan megtervezett és kivitelezett kreatív mű lett! A felhívásunknak megfelelően elmondható,  hogy a csoportok valóban nem féltek újragondolni a természet színeit, árnyalatait és formáit. A fesztivál napjára meghirdetett verseny a látogatók szeme előtt zajlott, az ő bevonásukkal, szavazataik alapján történt az eredményhirdetés is. Az eredetileg hófehér szarvasbikák óráról órára lettek egyre színesebbek és szebbek a fesztivál folyamán. A részben helybeli, részben bajai, cserkúti és szekszárdi művészek és csapatok maradandót alkottak. A pályaművek megtekintése itt!

 

A nap végén kihirdetett végleges eredmény alapján az első helyezett az ősi magyar és szkíta motívumokkal dolgozó Rill Mária és csapata lett (Tamási Általános Iskola, Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium). A második helyezett  Németh Bia Ibolya vezetésével, a Mecsek Zöldút Egyesület kreatív csapata lett, BioBia- Erdőben található ehető növényekkel díszített alkotása. Harmadik helyezett lett Forgács Noémi bajai induló, afrikai naplementét ábrázoló szarvasa. A versenyen részt vevő másik két csapat Pintér Anita és diákjai voltak (Tamási Általános Iskola, Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium) "Szarvasváros/Szarvaszene" alkotásukkal, valamint Szekszárdról Gabi Glória és Gabi Luca "Mezők virága"  című szarvassal. A művészet pártolása, valamint a pályaművek elismerésén, az állandó megtekinthetőség jegyében a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a nyertes szkíta dámot a Tamási Würtz Ádám Általános Iskolának ajánlotta fel. Így a diákok iskolaidőben minden nap találkozhatnak közvetlen környezetük világhíres vadjával, újragondolt köntösben.

A 2016-ban jubiláló X. TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál művészeti vonalon is szeretne maradandót alkotni, támogatva ezzel magát a művészetet és a fiatalok kreatív ötleteit, ezért a DeerParade folytatódik. Megadva a lehetőséget a művészet támogatására, valamint a fiatalok lehetőségeinek tágítására a Gyulaj Zrt. az idén elkészített három, pályaművet aukcióra bocsájtja, amelyből befolyó összeget a következő DeerParade pályázatra ajánljuk fel (szoborkészítés).

 

Forrás: GYULAJ Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.