FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Átadták a Zengőn épült kilátót

Átadták a Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn épült kilátót – tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Azt írták: a megyei önkormányzat 160 millió forintos beruházásának eredményeként megvalósult hétszintes, mintegy 22 méter magas építmény látogatói négy méterrel a fák lombja felett gyönyörködhetnek a kilátásban.

Az önkormányzat Őri Lászlót, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve közölte: a projekt hozzájárulhat ahhoz, hogy új lendületet kapjon a megye idegenforgalmi fejlődése.

A Zengő a 2000-es években a magyarországi légvédelmi rendszer kiépítésének egyik tervezett helyszíne volt, de a leendő katonai lokátor ellen, a bánáti bazsarózsa élőhelyének védelmében tiltakozások kezdődtek a Civilek a Zengőért Mozgalom vezetésével. A radar később a Pécs melletti Tubes-tetőn épült volna meg, ám a civilek ellenállása miatt a helyszíne a tolnai Medina lett.

Fazekas Levente rövid videoja a kilátóról itt látható.

A Mecsekerdő Zrt fontos figyelmeztetése: mostantól már hivatalosan is látogathatóvá vált a Zengő kilátó! Fontos információ még, hogy nem véletlenül nem találtok tűzrakó helyet, hiszen a tűzgyújtás TILOS! Ahogy az ünnepélyes átadón is többen hangsúlyozták: fontos, hogy együtt vigyázzunk az új kilátóra, és őrizzük meg épségben.”

Forrás: MTI

Előző cikk

NFK Erdészeti Főosztály szervezeti változása

Következő cikk

Két új gép a Zalaerdő Zrt. Lenti erdészeténélStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések