FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

13.000 m3 szociális tűzifa az Egereredő Zrt-től

A 2011. óta sikeresen működő szociális tűzifa programban az EGERERDŐ Zrt. idén 80 térségi önkormányzat rászoruló családjának biztosít tűzifát.

A Belügyminisztérium által meghirdetett pályázaton az 5.000 fő alatti lakossal rendelkező önkormányzatok pályázhattak, az idén 5 milliárd Ft-os keretösszegű támogatásra. A nyertes pályázó helyi önkormányzatokból, az EGERERDŐ Zrt.-vel szerződöttek 100%-ban keménylombos tűzifát igényeltek.

A mihamarabbi segítségnyújtás érdekében társaságunk már ősszel megkezdte a tűzifa kiszállítását az önkormányzatokhoz.  Az október közepétől csapadékosra forduló időjárás nem könnyítette meg az erdőgazdaság dolgát, de a társaság felkészültségének és több éves tapasztalatának köszönhetően január elején elmondhatjuk, hogy a teljes igényelt mennyiség közel 60 %-át sikerült teljesíteni.  – közölte Zay Zsolt, az EGERERDŐ Zrt. kereskedelmi vezetője.  A kormány által erre a célra biztosított keretösszeg folyamatos emelkedésével az önkormányzatok igénye is egyre nőtt. Míg 2017-ben 8.000 köbméter szociális tűzifa került leszállításra, addig 2020-ra az igényelt mennyiség már 13 ezer köbméterre emelkedett. 


Fotó: Virág Vivien

Az egyes önkormányzatok igényei a 30 köbmétertől a közel 900 köbméteres mennyiségig változnak. Az összességében több ezer köbméteres megrendelés kiszállítása igen nagy feladat, melynek szervezésében segítjük az önkormányzatokat, fuvarozó vállalkozóink bevonásával.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

FATÁJ Eseménynaptár 2021

Következő cikk

NAV: új számlára kell utalni több adónemet is



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések