FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fabunio tisztségviselői – 13

Mi vagyunk a Fabunio: tisztségviselőink 10 kérdést kaptak, melyekre válaszukat hétről-hétre olvashatjátok. Most Angyalosi Sándor, az ellenőrző bizottság elnöke mutatkozik be.

Én a Fabunioban:

Az Ellenőrző Bizottság elnöke vagyok közgazdászként.

Ebben vagyok a legjobb

Gazdasági, közgazdasági elemzések, üzemszervezés.

Jelmondatom / mantrám

Élni, és élni hagyni. A jószívűség nem vezetői gyengeség, hanem a legjobb befektetés.

Akitől sokat tanultam

Szüleimtől családszeretetet, soproni középiskolai osztályfőnökömtől a munkában való kitartást, a szakma és a haza szeretetét tanultam.

Szakmai szerepem

23 éve kárpitosipari vállalkozásom ügyvezetője vagyok. A Szövetségben szeretném a munkámmal és véleményemmel az ágazatot az összefogás és a hatékonyság irányába terelni.

Legnagyobb siker

A 23 éve működő vállalkozásom minden évben nyereségesen zárt, és mindkét nagy válságidőszak (2008-2010 és 2020) minden évét (eddig) forgalomnövekedéssel zártuk, zárjuk. Természetesen ehhez némi szerencse is kellett.

Legnagyobb kudarc

A 90-es évek elejének hazai vadkapitalizmusa idején egy általam is irányított, 150 fős bútoripari vállalkozást nem tudtam megmenteni a felszámolástól 36 %-os hitelkamatok mellett.

Járt út vagy járatlan?

A járt út, a biztos tapasztalat adja a stabilitást. A járatlan, a ki nem próbált újdonságok, újítások területe viszont a kockázat mellett tartalmazza a fejlődés lehetőségét. Az egyensúlyra kell törekedni, mint mindenben.

Ágazat 5 év múlva

Meggyőződésem, hogy az emberi társadalom komoly válaszút és harc előtt áll, ami lehet, hogy 5 éven belül komolyan befolyásolhatja a mindennapi életünket. Hogy ennek milyen hatása lehet az ágazatunkra, azt előre prognosztizálni lehetetlen. Nagyon szeretném, ha ebből megerősödve kerülnénk ki, az optimizmusunkra nagy szükségünk lesz.

Nekem a Fabunio.

Nekem a Fabunio közösséget, összetartó erőt, egymás hátának vetett küzdést jelent. Nem vagyunk egyedül a problémáinkkal, ennyi jó szakember és barát között mindig van, aki segítsen.

Mi vagyunk a Fabunio:

Forrás: Fabunio

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

SUMAL 2.0 – 2021. január 31-től

Következő cikk

Újraindulás és Megújulás Zöld Innováció az ÉpítőiparbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…