FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fél évszázad a somogyi erdőkért 1970-2020

A kiadványt olvasva az elmúlt 50 év eseményein, eredményen túlmenően azokba az alapvetésekbe is betekinthet az olvasó, melyek végigkísérték a cég hétköznapjait. Mindezt számos szebbnél szebb kép is illusztrálja a kiadványban, melynek tartalma és szerkezete mind jelenlegi és volt kollégák gyűjtései és információi alapján készült. A cég történetében jeles egykori munkatársak közül is megszólal néhány, akik elbeszélései – személyükön túlmenően – a vállalat működésének több fontos momentumát is bemutatják. A könyvben megismerhetjük a szervezeti egységek mellett valamennyi szakmaterület érdekességeit, s külön fejezet taglalja az elmúlt 50 év jeles eseményeit évről évre. Megelevenednek így a szervezeti változások, de a látogatóközönség körében népszerű erdei pihenőhelyek és az oly sok élményt és ismeretet nyújtó látogatóközpontok vagy szálláshelyek is, s még megannyi érdekes történés.

 

A könyv célja nem csupán annak a változatos tevékenységnek a bemutatása, mely jellemezte az elmúlt időszakot, de feltett szándék, hogy rálátást adjanak az évszázados tradíciókkal, több mint kétszáz éves tudományos tapasztalattal felvértezett erdész és vadász szakma Somogy megyei eredményeire, hiszen bátran állíthatjuk, hogy a SEFAG Zrt. fél évszázados története mintaadó példa a magyar erdőgazdálkodást tekintve is. Nem titkolt célként fogalmazódott meg a kiadvánnyal kapcsolatban, hogy megmutassa az értéket erdeinkben és az értékteremtést a gazdálkodásban. Kifejezett cél az is, hogy láttassa a munkatársak áldozatos munkáját, hiszen ne feledkezzünk meg arról, hogy a kirándulások során szerzett élményekben számos dolgos kéz, felelősen gondolkodó kútfő munkája kamatozik. Hisz a ma erdeit ugyanúgy hozták létre szakember elődök, ahogy a ma szakemberei fektetnek a jövőbe erdész-, vadász-, természetvédő mesterségük által.

 

A könyv digitális változata elérhető a SEFAG Zrt. honlapján is.

 

Jó szívvel ajánljuk a könyvet mindenkinek, aki ismeri a céget, s annak is aki nem ismeri . még!

A SEFAG Zrt. Somogy megyében közel 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Forrás: SEFAG Zrt.

 

Előző cikk

Ásotthalma – az erdészképzés egyik fellegvára

Következő cikk

Csúszik a támogatást nyert lombkorona sétány építéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések