FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Őszköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

Augusztus végén kétféle táv, ajándékok, ebéd, programok és a somogyi erdő kincsei várja a futókat és az érdeklődőket az ötödik futóversenyen a zselici Ropolyi tónál (Bőszénfa), Kaposvár közelében.

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. ötödik alkalommal hirdeti meg futóversenyét a Zselici Csillagpark festői erdőrengetegének útjain 2021. augusztus 28. napján. Az időpontra tekintettel a korábban „Nyárköszöntő” Futóversenyként ismert program az idén „Őszköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban” elnevezéssel kerül megrendezésre.

A nevező sportolók két táv között választhatnak: váltóban vagy egyéniben lehet futni a félmaratoni távot, míg a futással csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhatnak.

Legalább 4 ponton lesz frissítés, minden nevező kap értékes rajtcsomagot és befutó érmet is. Az egyes kategóriák helyezettjei pedig izgalmas ajándékokért küzdhetnek. Idei évtől korosztályi kategóriákat is bevezettünk, illetve értékelünk, így a 12 év alattiak, a 12 és 14 év közöttiek és a 14 év felettiek külön díjazásban részesülnek, természetesen nemenként.

A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló is várja a célban a Ropolyi tónál.

A kísérőket, szurkolókat a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programok várják. A korábbi években a csodálatos időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését – erre az idei évben is lesz lehetőség.

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és a védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre és hogy bemutassa a somogyi erdő, s ezen keresztül a természet szépségeit.

A nevezéssel és a program részleteivel kapcsolatban további információ található a Zselici Csillagpark honlapján (https://zselicicsillagpark.hu/zselici-nyarkoszonto-futoverseny.php) és a verseny napjáig újabb és újabb részleteket olvashatnak a SEFAG Zrt. Facebook oldalán is (https://www.facebook.com/somogyierdok).

Várunk mindenkit szeretettel a somogyi erdőben!

A SEFAG Zrt. Somogy megyében közel 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

forrás: SEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kezdőbérek az IKEA rendszerében

Következő cikk

TOP 100 bútorgyártó vállalkozás Magyarországon 2020Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések