FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Napelemekkel bővült a Hódoséri Vendégház

A Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy az ország aktív- és ökoturisztikai szempontból vonzó térségeiben bővítse a korszerű, jó minőségű, megfizethető szálláshelyek számát, elsősorban meglévő, működő épületek fejlesztése vagy felújítása által.

 

Társaságunk környezettudatos szemléletét támogatva az épületen a 2020. október 1- 2020. december 31. közötti időszakban lezajló fejlesztéssel egy, a hálózatra termelő napelemes rendszer került kiépítésre, melynek eredményeként a Vendégház villamos energia fogyasztása csökkent. A projekt teljes költségvetése: 11.492.000 Ft. A vendégházon 60 napelem segíti az energiaellátást.

A Bakony szívében található Vendégház, festői környezetben várja kikapcsolódni, kirándulni, pihenni, vadászni vágyó vendégeit. A főépület összesen 20 fő befogadására alkalmas, a hozzá tartozó 2 db faház pedig összesen 8 fő részére biztosít szálláslehetőséget. Részletes tájékoztatót olvashatnak és 3D-s sétát tehetnek az épületben az alábbi linkre kattintva https://aktivmagyarorszag.hu/hodos-eri-vadaszhaz/.

 

A jövőben a Bakonyerdő Zrt. a környezettudatosság jegyében napelemmel szereli fel a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola épületét. A Hubertlaki Kulcsosház korszerűsítése során 2019-ben, szintén a Téry Ödön Programból támogatva, az energiaellátás biztosítására szigetüzemű napelem parkot hoztunk létre.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Eredményes METÁR-pályázatok

Következő cikk

Erdei szálláshelyek megújításaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések