FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

900 év – 900 fa

A Márton apát és Gyopáros Alpár kormánybiztos kezdeményezésére született "900 év – 900 fa" program keretében, az Agrárminisztérium, és kifejezetten Nagy István agrárminiszter támogatásával, a kecskeméti Juniperus Parkerdészet – KEFAG Zrt. által biztosított 900 fából a mai napon (március 25.) elültettük az első majdnem száz fát, amelyek között volt platán, magas kőris, fehéreper, lepényfa és nyírfa is.

 

A 900 facsemetéből jutott más premontrei kötődésű településekre is, ezek: Keszthely, Gödöllő, Zsámbék, Szany, Türje, Mórichida, Dör és Jánoshida.

 

A járványhelyzet miatt sajnos a tervezett ünnepséget az egyházi és világi elöljáróságokkal nem tudtuk megtartani, de egyházközségi képviselőtestületünk és rendtársaink segítségével elültettük a kapott fákat – maradandó emléket állítva ebben a formában is rendünk 900. születésnapjára, szebbé és élhetőbbé téve világunkat, amelybe Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Krisztus Urunk értünk testé lett.

Köszönjük az ötletadók, támogatók, adományozók és segítők szolgálatát!

 

Köszönjük Sooters Fotó és Videó Csorna – Erdős Zsolt fotográfus képeit!

Forrás: Csornai Premontrei Apátság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Településfásítás az Egererdő területén

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 67., 2021/13. adás




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Bődi Ferencné [86]

2024. április 15-én, méltósággal viselt, hosszú betegség után, életének 86. évében elhunyt Bődi Ferencné Életfa Emlékplakett ezüst fokozatával…
Exit mobile version