FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 76., 2021/22. adás

Felelősségteljes gondoskodás Bőszénfán (6:59)

Ebben az időszakban találkozhatunk az erdőket járva a hazai csülkös vadfajok kicsinyeivel, ugyanis ezekben a hetekben hozzák a világra gidáikat, illetve borjakat. Ha esetleg valaki egyértelműen sérült gidába, borjúba botlik, vagy olyan helyen látja, ahol véleménye szerint veszélyben van, értesítse az adott területen gazdálkodó vadászatra jogosult szervezetet, erdészetet. Az illetékes hivatásos vadász szakszerűen fog tudni gondoskodni az állatról.

Látogatás a dégi Festetics kastély angolparkjában (5:03)

Szemet gyönyörködtető sétában lehet része annak, aki ellátogat a dégi Festetics-kastély parkjába, mely nem mellékesen hazánk egyik legnagyobb angolparkja. A hatalmas terület igazi botanikai különlegesség; a parkban ősfák és növényritkaságok is megtalálhatók.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Parkok a fővárosban (2:00)

A városban élő ember ritkán találkozhat az igazi természettel. A városi parkok és ligetek nélkülözhetetlen részei városainknak, különösen a méreteiben is kiemelkedő fővárosnak. A városi ember számára ezek a zöld szigetek jelenthetik a természetközeli feltöltődést és kikapcsolódást.

Május vége – nyárba forduló természet (3:35)

Május vége. Egy normális évben a Nyár nagy felvonásának előjátéka, az erős, de még mindig inkább simogató, semmint égető napsugár, a már hosszú nappalok, s az ezzel együtt járó tündöklő, ráérősen lehanyatló naplementék, tücsökzenés alkonyatok megejtő időszaka.

Gasztro percek – Legényfogó leves (7:31)

Az apróra vágott hagymát vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és zöldségeket és kevés ketchupot. Néhány percig együtt pirítjuk, fűszerezzük és felengedjük kevés vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd mielőtt a hús puhára fő, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zöldborsót is. Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen és készre főzzük. Hozzáadjuk a külön vízben főtt galuskákat. Közben a tejszínt és a lisztet csomómentesre kavarjuk, felengedjük egy kevés forró lével, majd óvatosan állandó kavarás mellett a pötyögő levesbe csorgatjuk. Ekkor mehet hozzá a megmosott és apróra vágott csirkemáj, valamint a vagdalt kapor is. Összefőzzük, csepegtetünk bele pár csepp citromlevet, és már lehet is tálalni.

A teljes adás (26:00):

– Felelősségteljes gondoskodás Bőszénfán

– Látogatás a dégi Festetics kastély angolparkjában

– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Parkok a fővárosban

– Május vége – nyárba forduló természet

– Gasztro percek – Legényfogó leves

Forrás: Hazaivadász
Szerk: MM

Előző cikk

EU Fűrészipari Szövetség a piaci helyzetről

Következő cikk

Bakonyerdő Hubertlaki Kulcsosházának fejlesztéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Bődi Ferencné [86]

2024. április 15-én, méltósággal viselt, hosszú betegség után, életének 86. évében elhunyt Bődi Ferencné Életfa Emlékplakett ezüst fokozatával…