FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 81., 2021/27. adás

Muzsikál az Erdő a Mátrában / Erdő Ernő bácsi meséi – A gombák / A Jászság “aranya” – a szarvasgomba / Forró, száraz nyár idején … / Gasztro percek – Paprikás csirke

Muzsikál az Erdő a Mátrában (4:21)

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadához érkezett. Július 3-án, vagyis adásunkkal egy időben, a rendezvény megérkezik idei második helyszínére, a Mátrába. Az esemény számos olyan művészt vonultat fel, akik művészetükkel rengeteg érdeklődőt vonzanak. Ilyen, többek között, Palya Bea népdalénekes is, akivel idei első fellépésének erdei helyszínén beszélgettünk.

Erdő Ernő bácsi meséi – A gombák (1:00)

A Jászság “aranya” – a szarvasgomba (7:05)

A Jászság erdőségeibe látogatunk, mégpedig nem is akármilyen okból. A Jászság „aranya” után eredünk, ami nem más, mint a szarvasgomba. Ezen gomba gyűjtése reneszánszát éli ma Hazánkban, azonban a szarvasgombagyűjtés során nagyon fontos szabályokat kell betartani.

Forró, száraz nyár idején … (3:19)

Agancserdő, fejedelmi beállással – ha nevezhető valami tízes találatnak a hétköznapi erdő természetfotózásában, nos, ezek a képek 38 fokban is megmelengetik a hőségben izzadó, szúnyogokat tűrő, rendíthetetlen természetfotós szívét.

Gasztro percek – Paprikás csirke (9:21)

A történet szerint az 1984-es Fogathajtó Világbajnokságon, Szilvásváradon Fülöp hercegnek az volt a kívánsága, hogy paprikás csirkét egyen galuskával! Hisz annyi jót hallott erről az ételről, és kíváncsi volt rá, hogy tényleg annyira finom-e. Az egyik falubéli idős asszony a saját kis konyhájában el is készítette számára a saját csirkéiből!

A teljes adás (26:00):

– Muzsikál az Erdő a Mátrában

– Erdő Ernő bácsi meséi – A gombák

– A Jászság “aranya” – a szarvasgomba

– Forró, száraz nyár idején …

– Gasztro percek – Paprikás csirke

Forrás: Hazaivadász
Szerk: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az erdők fontosak a testi és lelki egészség megőrzésében

Következő cikk

6+2 Tisza-tavi kilátó, ahonnan madártávlatból szemlélődhetsz



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések