FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Prof. dr. Robert Kozak a Brit Kolumbia Egyetem Erdészeti Karának új dékánja

 

Tavaly júniusban írtunk Robert Kozakról, aki akkor tiszteletbeli doktori címet kapott a Helsinki Egyetemen.

Édesapja Kozák Antal, aki a soproni Erdőmérnöki Főiskoláról többedmagával 1956-ban vándorolt ki Kanadába. Ő 2017-ben hunyt el Vancouverben.

 

 

A mostani dékánná kinevezéséről olvashatunk a IUFRO hírei között.

Dr. Robert Kozakot, az UBC Erdészeti Karának Fatudományi Tanszékének professzorát nevezték ki az Erdészeti Kar új dékánjává ötéves időtartamra, 2021 szeptember 1-jétől kezdődően. Dr. Kozak számos díjat és elismerést kapott, köztük az IUFRO Tudományos Eredmény Díjat és az UBC Killam Oktatási Díjat két alkalommal. Emellett az IUFRO 5.10.00 Erdészeti Termékek Marketingje és Üzletvezetése Kutatócsoport koordinátorának helyettese volt 2005-2014 között.

 

A UBC honlapján pedig ez jelent meg:

 

Andrew Szeri igazgató és az UBC Vancouver akadémikus alelnökének üzenete.

 

Örömmel jelenthetem be, hogy a Kormányzótanács elfogadta az elnök javaslatát, miszerint dr. Robert Kozakot az Erdészeti Kar új dékánjává nevezik ki ötéves időtartamra, 2021. szeptember 1-jétől.

Dr. Kozak az UBC Erdészeti Kar Fatudományi Tanszékének professzora, ahol 2016 júliusa óta akadémikus társ-dékánként (dékán helyettes) dolgozik. Ezt a kinevezést megelőzően öt éven át a Fatudományi Tanszék vezetőjeként dolgozott.

Dr. Kozak erdészeti BSc-t és erdészeti termékek hasznosításából PhD fokozatot szerzett, mindkettőt az UBC-n, és a mezőgazdaság és erdészet tiszteletbeli doktori címet adományozzák neki a Helsinkiben. Számos kitüntetésben és elismerésben részesült, köztük az Erdészeti Kutatószervezetek Nemzetközi Szövetségének (IUFRO) Tudományos Eredményeinek Díjában, és két alkalommal az UBC Killam Oktatási Díjában.

Dr. Kozak erős elkötelezettséget mutat a kutatás és az oktatás iránt. Nemzetközi szinten elismert a fenntartható üzletvezetés elméletében és gyakorlatában elnyert ösztöndíja, valamint a fenntartható fejlődéssel, az erdőgazdálkodással, a fatermékekkel és a kialakulóban lévő természeti gazdasággal kapcsolatos összetett problémák kezeléséért. Elkötelezett az interdiszciplináris kutatások előmozdítása iránt, hogy szembeszállhasson az erdészet számos nagy kihívásával. Dr. Kozak akadémikus dékán-helyettesként a Kar hat alapképzési programjának minden aspektusát adminisztrálta, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik a tanterv fejlesztésében és a hallgatók számára kiváló oktatási tapasztalatok biztosításában. Az elmúlt évben erőfeszítéseinek nagy részét az online tanításra és tanulásra való áttérésnek szentelte a világjárványra reagálva, irányítva a kollektív erőfeszítéseket a magas színvonalú oktatás biztosítása érdekében.

Dr. Kozak határozottan elkötelezett az igazságosság, a sokféleség, az inklúzió és a megbékélés mellett. Részt vett az Első Nemzetek által vezetett csapatban, amely kidolgozta a karon a javasolt őslakos földfelügyeleti programot, és elkötelezett amellett, hogy elősegítse az őslakos közösségekkel való megbékélést, előmozdítsa a sokszínűséggel kapcsolatos kezdeményezéseket, és az egyenlőség, a sokszínűség és a befogadás szempontjait bevonja a Kar összes főbb döntéshozatalba.

Hálás vagyok az elnök Tanácsadó Bizottsága tagjainak, hogy a keresés során sok időt és energiát vállaltak. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a hallgatóknak, az oktatóknak és a személyzetnek, hogy részt vettek a keresési folyamatban, és értékes visszajelzéseket nyújtottak a bizottságnak.

Végül szeretnék köszönetet mondani John Innes dékánnak az egyetemért végzett kiemelkedő szolgálatáért és a Kar kiváló vezetéséért az elmúlt 11 évben. Gondnoksága alatt a Kar soha nem látott növekedésnek örvendett, és elismerést kapott a világ egyik legfontosabb erdészeti karaként.

Kérem, csatlakozzon hozzám, gratuláljon Dr. Kozak új kinevezéséhez. Biztos vagyok benne, hogy az Erdészeti Kar továbbra is az erősségeire épít Kozak doktor vezetésével.

 


 

Robert Kozak eléérhetőségi adatai, munkásságának bemutatása, elismerésinek felsorolása e kapcsoló segítségével találhatóak meg.

Forrás: IUFRO, UBC a fentiek szerint
SzF: MM

Ezóton a FATÁJ, FAGOSZ részéről gratulálunk Robert Kozaknak az Erdészeti Kar dékánjává kinevezéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új rendelet az erdővédelmi bírságról

Következő cikk

Swiss Krono Kft. és az Agrárminisztérium találkozójaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…