FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Országos tűzgyújtási tilalom

2021. június 24-től az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok.

Az elmúlt időszakban az ország területén jelentősebb csapadék esemény nem volt, az elmúlt időszak hőhulláma miatt az erdőkben megnőtt a gyorsan terjedő felszíni tüzek és a koronatüzek kialakulásának kockázata.

Tájékoztatom Önöket, hogy egyeztetve a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal a fentiek miatt a tűzveszélyes időszak (tűzgyújtási tilalom)

•                    fenntartása a korábban kihirdetett megyékben indokolt

•                    elrendelése 2021. június 24.-től (csütörtök)   Baranya, Budapest,  Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson Sopron, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Komárom – Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Tolna, Veszprém, Vas, Zala megyékben indokolt.

A fentiek alapján holnaptól az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

Forrás: ERDŐTŰZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A tomboló vihar miatt az erdőben ragadtak a turisták Kárpátalján

Következő cikk

Német támogatás faépítésre, faiparra



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések