FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Véradók fáját ültettek Esztergomban

Az emberi erőforrások minisztere és a Magyar Vöröskereszt vezetői június 14-én Esztergomban elültették a “Véradók fáját” és megtekintették a vöröskereszt újonnan felszerelt véradóbuszát, melynek kialakítását az Emmi 20 millió forinttal támogatta.

Kásler Miklós a faültetés előtt arról beszélt, hogy az országban évente 1500-1600 egység vérre van szükség, és a magyar emberek a válság alatt is szolidárisak voltak, a véradók segítségével számos életet lehetett megmenteni.
    Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, a vérellátóbusz az országban elsőként Esztergomban állt szolgálatba.
    A négyágyas mozgó véradóállomással kisebb településeken szeretnének 20-30 fős véradásokat szervezni. A jármű megvételét és átalakítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 20 millió forinttal támogatta.
    Hernádi Ádám polgármester szólt arról, hogy Esztergom négy vöröskeresztes alapszervezetének 219 tagja számos karitatív tevékenység mellett évente 2000 adag vér összegyűjtéséhez nyújt segítséget.
    A véradók világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt folytatja a 2020-ban indult “Véradók fája” kezdeményezést, és idén a Komárom-Esztergom megyei szervezet ültetett el egy oszlopos vérjuhart.
    A Magyar Vöröskereszt sajtóközleménye szerint június 14-én, Karl Landsteinernek, az AB0 vércsoportrendszer felfedezőjének születésnapján országszerte 47 helyszínen várják a véradókat.
    A világnaphoz kapcsolódóan 20 napos véradókampányt indítanak a magyarországi szállodások segítő, közösségi kezdeményezéseinek összefogására létrehozott csapat, a Hotel Hero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége összefogásában. Június 10-30. között országszerte 15 szálloda nyitja meg kapuit a véradók számára és üzemel majd különleges véradóhelyszínként.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ültessük gyakorlatba a fenntarthatóságot!

Következő cikk

Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály alakult



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…