FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 85., 2021/31. adás

Feltárul az Avarok kora – ásatás Csákberényben / Turisztikai fejlesztések Soponyán / Magas színvonalú lőtér nyílt a Vértesben / Vadvilág – Az őznász “szent őrületében” / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály, nyári szárazság / Gasztro percek – Arab dióleves

Feltárul az Avarok kora – ásatás Csákberényben

Az erdők, mezők számtalan érdeklődésre számot tartó kincset rejtenek. A természeti értékek mellett azonban a történelem is feltárulhat egy-egy helyszínen tett látogatás kapcsán. Utunk Csákberénybe vezetett, ahol egy régészeti feltáráson vettünk részt. Az ásatás-vezető régészt kérdeztük, miként kezdték meg a munkát kollégáival a kijelölt helyszínen.

Turisztikai fejlesztések Soponyán

Soponya és környéke igen népszerű helyszín a természetkedvelők számára. Az eltelt néhány hónap alatt számtalan fejlesztés zajlott ezen a területen. Elsőként a VADEX Zrt. Soponyai Ökocentrumának turistaszálló fejlesztéséről teszünk említést. A beruházás második elemeként az Ökoturisztikai Kerékpáros Útvonal fejlesztése történt meg. Az átadás után egy közös kerékpározással avatták fel a frissen kialakított biciklis szakaszt.

Magas színvonalú lőtér nyílt a Vértesben

Hagyományosnak számító esemény zajlott le Csákberényben, egy újonnan kialakított lőtéren, ahol a hazai erdőgazdaságok közötti lövészverseny-sorozatot rendezték meg. A létesítmény, amely helyt adott a rendezvénynek, egy megfeszített munka eredménye volt. Nem hiába, hiszen egy magas színvonalú lőpálya jöhetett létre ennek nyomán.

Vadvilág – Az őznász “szent őrületében”

Mai vadvilág-sorozatunk legújabb kiadásában Szatmár, Mezőtúr és Székesfehérvár térségében eredünk augusztus eleje-közepe legfontosabb természeti eseménye: az őznász nyomába. Legkisebb termetű szarvasfélénk indítja ugyanis párzási időszakával az őznász, a szarvasbőgés, végül a dámbarcogás nagy sorozatát, mely a nagyvadakra specializálódott természetfilmes számára minden évben kihagyhatatlan eseménysort kínál.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály, nyári szárazság

A víz hiánya súlyos gondokat jelent az erdő életében. Főleg az erdőfelújítási területek érzékenyek az aszályra. A zárt lombsátor alatt nehezebben szárad ki a talaj, így a kisebb növények, facsemeték is tovább bírják.

Gasztro percek – Arab dióleves

Az arab orvostudomány a diónak nagy gyógyerőt tulajdonít. Ha ezt az alapanyagot, valamint az összes hozzávalót felhasználva finom levest főzünk belőle, valóban képes gyógyító erővel hatni testünkre, lelkünkre! Az ízek harmóniája, az egészséges hozzávalók, különböző betegségekre kínál gyógyító megoldást.

A teljes adás (26:00):

– Feltárul az Avarok kora – ásatás Csákberényben
– Turisztikai fejlesztések Soponyán
– Magas színvonalú lőtér nyílt a Vértesben
– Vadvilág – Az őznász “szent őrületében”
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály, nyári szárazság
– Gasztro percek – Arab dióleves

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

70 éves a Tanulmányi Erdőgazdaság

Következő cikk

Az Év Erdésze előválogatóStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések