FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Óriáspark épül Bécsben

Egy új parkot (93 ezer m²-en) építenek a volt bécsi Nordbanhof (Északi Pályaudvar) helyén – írta Bécs Város Külképviseleti Irodája a Telexnek.

A városi vadon egyik vízfelülete, ami több védett hüllőfajnak is otthont ad – Fotó: David Bohmann / PID

A Freie Mittét egyszerre szánják városi vadonnak és feltöltődést szolgáló pihenőhelynek, és 1974 óta nem építettek ekkora parkot Bécsben. A tervek szerint 2025-ben készül el.

Jürgen Czernohorszky, Bécs klímavédelmi városi tanácsnoka az első kapavágáskor azt mondta, hogy nem egy katonásan manikűrözött parkon dolgoznak, inkább egy természetközeli pihenőhely a cél.

„A Freie Mitte területén már most is számos védett hüllőfaj él, mint például a zöld varangy és a fürge gyík. A park kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a biológiai sokféleség megőrzésére, az új zöldterület egyszerre felel majd meg a faj- és természetvédelem követelményeinek, illetve a látogatók igényeinek”

– mondta.

Az építés több részletben halad majd: idén őszig a terület közepét jelentő városi vadon és az első körgyűrű készül el. A munkálatok során megtartják a terület jellegzetes topográfiáját, és még a régi vasúti sínek egy részét is meghagyják. Két természetes vízfelület is található a területen, ezekhez stégeket alakítanak majd ki, valamint padokat is kihelyeznek.

„Mivel a területen mezei nyulak, vörös vércsék, valamint számos védett lepke-, tücsök- és növényfaj is él, az építkezést ökológiai építésfelügyelő kíséri figyelemmel, és minden beavatkozást természetvédelmi engedélyeztetés előz meg”

– áll a közleményben.

A Freie Mitte összesen négy parkgyűrűből áll majd, amiket természetközeli növényekkel építenek be, és különböző funkciókat kapnak. Lesz több játszótér, kutyafuttató, gördeszkapark, biciklis játszótér, sportpályák, napozóterek és egy közösségi kert. 300 fát telepítenek majd a park területére.

forrás: telex

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

+19% balek, akit a Soproni Egyetemre felvettek

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 84., 2021/30. adás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések