FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 87., 2021/33. adás

A dégi Festetics Kastély angolparkja / Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók? / Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál / Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme / Gasztro percek – Szarvashúskrémleves

A dégi Festetics Kastély angolparkja

A Balaton keleti medencéjétől alig 35 kilométerre délkeletre, a dégi süllyedék patakokkal, löszhátakkal, tavakkal tarkított hangulatos vidékén találhatjuk Dég községet. Ezen a helyszínen teszünk most egy kisebb kirándulást, méghozzá a Festetics-kastély angolparkjának bővebb megismerése érdekében.

Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?

A természetjárók azok az emberek, akik rendszeresen kijárnak a természetbe, felfedezve annak szépségét, páratlanságát. Mindenki más céllal indul neki erdőnek-mezőnek; ki a séta kedvéért, ki a látványosságok megszemléléséért.

Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál

Újabb modern erdei szálláshelyek szolgálják a természetjárók érdekét, hiszen a Kéktúra útvonala mentén fekvő Zsigárdi Erdei Lak megújulására és ennek ünnepélyes felavatására került sor.

Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám

Ezt a királyi fenséget, ezt a nagyvad-eleganciát csak a legjobb vadászterületeken találni meg s legfőképp ennek az állatfajnak a megjelenésében, amely mai kalandozásunk célpontja: a gyulaji dám.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme

Magyarország területének jelentős része közel 10%-a esik természetvédelmi oltalom alá. Ezek a területek nagyrészt az erdőket érintik, mivel e részek őrzik a természeti értékek, a ritka fajok – a csak Hazánkban előforduló –, életközösségek javát.

Gasztro percek – Szarvashúskrémleves

Nemcsak zöldségből és gyümölcsből lehet finom krémlevest készíteni, hanem akár húsokból is. Az húsételekkel nagyon sok ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint, valamint fehérjét vihetünk be a szervezetünkbe. Ugyanolyan egészséges, testnek-léleknek egyaránt tápláló finomságot készíthetünk belőlük.

A teljes adás (26:00)

– A dégi Festetics Kastély angolparkja
– Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?
– Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál
– Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme
– Gasztro percek – Szarvashúskrémleves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei fatermékek kínálata

Következő cikk

Csúcson a lakásfelújítási kedvStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések