Élményalapú szemléletformálás Kajárpécen / Vadászok barangolásai a Kárpát-medencében / Bemutatkozik a Nagykanizsai Fúvószenekar / Vadvilág – A szarvasbőgés kezdetén… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége / Gasztro percek – Szoljanka leves
Élményalapú szemléletformálás Kajárpécen
2021-ben a magyar települések közül Kajárpéc nyerte el az Európai Klímaszövetség Klíma Sztár díját. A Győr melletti község az élmény- és értékalapú szemléletformáló tevékenységekért, valamint a települési zöldfelületek megóvásáért és fejlesztéséért kapta a díjat. Kajárpéc meghatározó fáit “Hős fa” táblák jelzik, bemutatva a fák főbb jellemzői mellett az ökológiai szolgáltatásaikat és az azokból számított anyagi értéküket.
Vadászok barangolásai a Kárpát-medencében
„Bács-Kiskun megyei vadászok barangolásai a Kárpát-medencében, az Alpoktól a Kárpátokig”. Ezzel a címmel nyílt állandó kiállítás, nem is akármilyen helyszínen. A hatalmas trófea- és preparátum gyűjteménynek az impozáns Hajósi Barokk Kastély ad otthont, mely önmagában is lenyűgöző látványt nyújt.
Bemutatkozik a Nagykanizsai Fúvószenekar
A Nagykanizsai Fúvószenekarral gyakran találkozhatunk erdei koncerteken, átadóünnepségeken, valamint vadásznapokon. A csapat tagjai hosszú fejlődésen mentek keresztül és ezt az előadásmód is jól tükrözi.
Vadvilág – A szarvasbőgés kezdetén…
A 2021-es szarvasbőgési szezon majdhogy nem első hangjait sikerült rögzítenünk pár száz méterre a horvát-magyar határtól, Udvari mellett. Eddigi kiadásainkban szerteszét kalandoztunk az országban, ma azonban egyetlen magasles hajnali, kora reggeli hangulatának esszenciáját nyújtjuk át Önöknek.
Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége
Az egyik legfontosabb jellemzője egy erdőnek, hogy állapota mennyire hasonlít az ott korábban élt természetes életközösségéhez, az őserdőjéhez. Magyarországon az évezredes fakitermelés következtében nincs természetes erdő.
Gasztro percek – Szoljanka leves
A szoljanka egy tartalmas orosz étel, egy hús-, hal-, vagy gombafőzet alapú sűrű, gazdagon fűszerezett leves. A szoljanka alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, kapribogyó, citrom, kvasz, sózott és marinált gomba eredményeképpen.
A teljes adás (26:00)
– Élményalapú szemléletformálás Kajárpécen
– “Vadászok barangolásai a Kárpát-medencében”
– Bemutatkozik a Nagykanizsai Fúvószenekar
– Vadvilág – A szarvasbőgés kezdetén…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége
– Gasztro percek – Szoljanka leves
Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM