FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 88., 2021/34. adás

Élményalapú szemléletformálás Kajárpécen / Vadászok barangolásai a Kárpát-medencében / Bemutatkozik a Nagykanizsai Fúvószenekar / Vadvilág – A szarvasbőgés kezdetén… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége / Gasztro percek – Szoljanka leves

Élményalapú szemléletformálás Kajárpécen

2021-ben a magyar települések közül Kajárpéc nyerte el az Európai Klímaszövetség Klíma Sztár díját. A Győr melletti község az élmény- és értékalapú szemléletformáló tevékenységekért, valamint a települési zöldfelületek megóvásáért és fejlesztéséért kapta a díjat. Kajárpéc meghatározó fáit “Hős fa” táblák jelzik, bemutatva a fák főbb jellemzői mellett az ökológiai szolgáltatásaikat és az azokból számított anyagi értéküket.

Vadászok barangolásai a Kárpát-medencében

„Bács-Kiskun megyei vadászok barangolásai a Kárpát-medencében, az Alpoktól a Kárpátokig”. Ezzel a címmel nyílt állandó kiállítás, nem is akármilyen helyszínen. A hatalmas trófea- és preparátum gyűjteménynek az impozáns Hajósi Barokk Kastély ad otthont, mely önmagában is lenyűgöző látványt nyújt.

Bemutatkozik a Nagykanizsai Fúvószenekar

A Nagykanizsai Fúvószenekarral gyakran találkozhatunk erdei koncerteken, átadóünnepségeken, valamint vadásznapokon. A csapat tagjai hosszú fejlődésen mentek keresztül és ezt az előadásmód is jól tükrözi.

Vadvilág – A szarvasbőgés kezdetén…

A 2021-es szarvasbőgési szezon majdhogy nem első hangjait sikerült rögzítenünk pár száz méterre a horvát-magyar határtól, Udvari mellett. Eddigi kiadásainkban szerteszét kalandoztunk az országban, ma azonban egyetlen magasles hajnali, kora reggeli hangulatának esszenciáját nyújtjuk át Önöknek.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége

Az egyik legfontosabb jellemzője egy erdőnek, hogy állapota mennyire hasonlít az ott korábban élt természetes életközösségéhez, az őserdőjéhez. Magyarországon az évezredes fakitermelés következtében nincs természetes erdő.

Gasztro percek – Szoljanka leves

A szoljanka egy tartalmas orosz étel, egy hús-, hal-, vagy gombafőzet alapú sűrű, gazdagon fűszerezett leves. A szoljanka alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, kapribogyó, citrom, kvasz, sózott és marinált gomba eredményeképpen.

A teljes adás (26:00)

– Élményalapú szemléletformálás Kajárpécen
– “Vadászok barangolásai a Kárpát-medencében”
– Bemutatkozik a Nagykanizsai Fúvószenekar
– Vadvilág – A szarvasbőgés kezdetén…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő természetessége
– Gasztro percek – Szoljanka leves

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pályázati felhívás a SOE-EMK dékáni posztra

Következő cikk

Fenyő fűrészáru árcsökkenése Kanadában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…