FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 89., 2021/35. adás

Látogatás a szalatnaki Lámatónál és környékén / Látkép a Nagyvázsonyi katonai torony-kilátóból / Normandiai partraszállás – kiállítás Dunaszegen / Vadvilág – Gímszarvasok bőgése Villány mellett / Gasztro percek – Sertésszűzérmék Palatinus módra

Látogatás a szalatnaki Lámatónál és környékén

A natúrparkok, a tájjelleg-védelem és a fenntartható vidékfejlesztés szervezeti egységei, olyan – lehetőleg nagy kiterjedésű természeti kultúrtájat jelentenek -, melyek egyben mintaszerű rekreációs területként is szolgálnak. Egy ilyen helyszínre látogattunk most el, méghozzá a Hét Patak Gyöngye Natúrpark szalatnaki térségébe, ahol a Lámató állatsimogatót és a horgásztavat tekintettük meg.

Látkép a Nagyvázsonyi katonai torony-kilátóból

A Nagyvázsony határában található egykori katonai torony, egy közös együttműködés keretében, közjóléti funkciót kapott. A korábbi hadi funkciók után ezentúl a természetkedvelőket szolgálja majd a létesítmény, hiszen kilátóként nyílik meg a látogatók előtt.

Normandiai partraszállás – kiállítás Dunaszegen

Több nemzet hagyományőrzőinek jóvoltából Dunaszegen került megrendezésre egy fontos történelmi eseményre emlékező program. A Normandia partraszállást körüljáró, valamint a II. világháborút is témájának választó eseményre számos kíváncsi szemlélődő érkezett, kicsiktől a nagyokig.

Vadvilág – Gímszarvasok bőgése Villány mellett

Mai kiadásunkban Baranyában, a Bóly-Villány-Udvar háromszögben kalandozunk, látogatásunknak pedig nyomós oka van: megkezdődött az őszi erdő első nagyszabású látványossága: a gímszarvasok bőgése.

Gasztro percek – Sertésszűzérmék Palatinus módra

Magyaros ízek, magyaros színek, ebben az ételben mind együtt! Apró változtatások egy lecsós szeleten, és máris egy új és finom ételt kapunk, mely az ízlelőbimbókat igencsak megdolgoztatják.

A teljes adás (26:00)

– Látogatás a szalatnaki Lámatónál és környékén
– Látkép a Nagyvázsonyi katonai torony-kilátóból
– Normandiai partraszállás – kiállítás Dunaszegen
– Vadvilág – Gímszarvasok bőgése Villány mellett
– Gasztro percek – Sertésszűzérmék Palatinus módra

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Emlékkereszt Pákozdon

Következő cikk

Erdők fontossága nő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések