FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Több mint 220 környezetvédő aktivistát öltek meg tavaly

Világszerte 227 környezetvédő aktivistát öltek meg tavaly – közölte a Global Witness nevű nemzetközi szervezet hétfőn közzétett jelentésében az MTI híre szerint.

Egy évvel korábban 212 aktivista életébe került a környezetvédelemért és az őslakos közösségek földjogaiért folytatott küzdelem. A támadások háromnegyedét Latin-Amerikában jegyezték fel.

Csak Kolumbiában 65 környezet- és természetvédőt öltek meg, Mexikóban 30-at és a Fülöp-szigeteken 29-et – derül ki a jelentésből.

A Global Witness ugyanakkor abból indul ki, hogy a meggyilkolt aktivisták tényleges száma ennél jóval magasabb lehet. A merényletek hátterében a szervezet információi szerint erdőgazdálkodási, víz- és gátépítési, valamint mezőgazdasági projektek állnak, az elkövetők és megbízóik pedig javarészt vállalatok, földművesek, részben állami szereplők, illetve bűnszervezetek, félkatonai csoportok és lázadó milíciák soraiból kerülnek ki.

forrás: 24.hu

Előző cikk

Nemzeti parkok, erdészetek színes őszi kínálata

Következő cikk

Elkezdődött a településfásítási program őszi ültetési időszakaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések