FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

EMAS – a cégzöldítés egyik eszköze

Olyan cégek, szervezetek csatlakoztak az Európai Unió környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszeréhez, vagyis az EMAS-hoz, amelyek elkötelezettek a környezetgazdaságosság, a fenntarthatóság mellett és környezeti teljesítményüket a legmagasabb szintre szeretnék emelni – hangzott el az Agrárminisztériumban rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

Magyarországon jelenleg 29 EMAS-tanúsítással rendelkező szervezet működik. (FATÁJ megjegyzés: az EMAS online keresője szerint Magyarországon 27 cég rendelkezik ilyen tanúsítással.) Egy olyan önkéntes keretrendszerről van szó, amely elősegíti a vállalkozások, szervezetek környezeti teljesítményének értékelését, folyamatos javítását és nyilvánossá tételét. Emellett kiváló eszköz az Európai Zöld Megállapodás és a körforgásos gazdaság céljainak elérésében is.

Az EMAS minősítéssel rendelkező szervezetek önként törekednek hulladékképződésük, károsanyag-kibocsátásuk csökkentésére, valamint az energia- és erőforráshatékony működésre. Egy olyan értékrendet, látásmódot képviselnek, amellyel működésük során már a jövő generáció szempontjait is figyelembe veszik.

Az eseményen elhangzott, hogy az EMAS-t az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) is bemutatja az agrártárca, a vállalkozások itt bővebb információhoz juthatnak a keretrendszerrel kapcsolatban.

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei ökoszisztémák értéknövelését célzó pályázat változott

Következő cikk

ENSZ: Fapiaci elemzés éventeStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések