FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 103., 2021/49. adás

Megújuló turistatájékoztató jelképek / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Országos Kéktúra / Sokorópátka község – nyüzsgő civil közösség / Megnyílt a Bölcső-hegyi kilátó / Erdő Ernő bácsi meséi – Tűlevelek / Vadvilág – December kezdetén, erdők-mezők rejtekén

Megújuló turistatájékoztató jelképek

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Szabványügyi Testület együttműködésében újult meg az első magyar turistatájékoztató jelképek szabványa. Ennek nyomán, a mintegy 90 éve működő, természetjárókat kiszolgáló jelzésrendszer újabb szimbólumokkal és alkalmazási szabályokkal bővült.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Országos Kéktúra

A természetjárás az 1920-as évektől tekintve rendkívül népszerű volt Hazánkban. Az egész országot átszelő gyalogos túraútvonal terve 1928-ban született meg – ez lett a Kéktúra.

Sokorópátka község – nyüzsgő civil közösség

Magyarország észak nyugati tájára látogatunk most, ahol egy olyan falu – és annak tevékeny élete – tárul fel előttünk, mely rendkívül erős civil közösséggel rendelkezik. E vidék nemcsak természeti és történelmi értékei, de mondavilága kapcsán is kiemelendő.

Megnyílt a Bölcső-hegyi kilátó

A Pilisi Parkerdő turisztikai infrastruktúrája új kilátóval gyarapodott. A természetjárók immár az 587 méter magas Bölcső-hegyen átadott, borovifenyő-gerendákból készült kilátóból élvezhetik az innen nyíló körpanorámát.

Erdő Ernő bácsi meséi – Tűlevelek

Bár a fenyőket örökzöld fának szokás nevezni, ez nem jelenti azt, hogy nem cserélik le tűleveleiket. A levélzet váltásának módjáról mesél Erdő Ernő bácsi.

Vadvilág – December kezdetén, erdők-mezők rejtekén

A tél lehet bármennyire is megkapó, hatalmas, féktelen, vagy épp szelíd, majdhogynem tavaszias színekben játszóan csalóka…valójában folytonos próbatétel, váratlanság, a kegyelmi napsütés rövid perceit drámaian kettévágó hóförgeteg lehetősége, ónos esőben jégpáncélt öltő nélkülözés…. a Tél: maga a kiszámíthatatlanság.

A teljes adás (26:00)

– Megújuló turistatájékoztató jelképek
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Országos Kéktúra
– Sokorópátka község – nyüzsgő civil közösség
– Megnyílt a Bölcső-hegyi kilátó
– Erdő Ernő bácsi meséi – Tűlevelek
– Vadvilág – December kezdetén, erdők-mezők rejtekén

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Tölgy fűrészrönk értékesítés

Következő cikk

​Hét évtized után épül kilátó LillafüredenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share