FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 106., 2021/52. adás

Vissza az időben… – a gyenesdiási 170 éves faház / A Magyar Állami Operaház szíve: a 21 mázsás csillár felújítása / Egyedi faalkotások – elmerülve egy sajátos mesevilágban / Vadvilág – a 2021-es esztendő legizgalmasabb természetfotói / Adventi ünnepi koncert Mátraverebély-Szentkúton

Vissza az időben… – a gyenesdiási 170 éves faház

Igazi időutazásban lehet része annak, aki Gyenesdiásra látogat, egészen pontosan egy kis Kerámiaműhelyhez. Az itt tevékenykedő Pék család már évtizedek óta gyűjti a régmúlt iparos mestereinek használati eszközeit, megőrizve azokat az utókornak. A lelkes házaspár az elmúlt hónapokban egy igazi értékmentő projektnek vágott neki. Egy 170 éve épült faházat mentettek meg az enyészettől, mely annak idején egyszerre funkcionált présházként, valamint pinceként. A zalai hegyvidékről darabokban elszállított, majd a Kerámiaház mellett újra felépített faház kialakítása nem kis munkát igényel.

A Magyar Állami Operaház szíve: a 21 mázsás csillár felújítása

Az Operaház építése 1875-ben kezdődött és 9 évig tartott. Ybl Miklós fő műve remek esszenciáját adta a kor építészeti stílusainak. A jelenleg zajló munkálatok célja, hogy eredeti pompájában, de a 21. századi megoldásokat alkalmazva állítsák helyre Európa egyik legszebb Operaházát. Minket az épület tulajdonképpeni szíve foglalkoztat, azaz a 21 mázsás, hatalmas csillár.

Egyedi faalkotások – elmerülve egy sajátos mesevilágban

A fákból készült alkotások fontos részét képezik a képzőművészetnek. Sprok Antal egyedi, sajátos világot teremt különféle fa alapanyagokból készült szobraival, melyek sokszor egy különös mesevilágba repítenek.

Vadvilág – a 2021-es esztendő legizgalmasabb természetfotói

Az ünnepre hangolódva, szokásos Vadvilág összeállításunk ezúttal az esztendő legizgalmasabb fotóival mutatja be Önöknek az állatvilág apró mozzanatait!

Adventi ünnepi koncert Mátraverebély-Szentkúton

Idén decemberben is Muzsikál az Erdő. A helyszín Mátraverebély-Szentkút, hazánk híres, ferencesek által vezetett katolikus kegyhelye. A különleges, szakrális erővel bíró Nagyboldogasszony-templomba érkezők hangulatát a Misztrál zenekar és Sudár Annamária közös koncertje tette igazán ünnepivé.

A teljes adás (26:00)

– Vissza az időben… – a gyenesdiási 170 éves faház
– A Magyar Állami Operaház szíve: a 21 mázsás csillár felújítása
– Egyedi faalkotások – elmerülve egy sajátos mesevilágban
– Vadvilág – a 2021-es esztendő legizgalmasabb természetfotói
– Adventi ünnepi koncert Mátraverebély-Szentkúton

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőgazdálkodást érintő törvénymódosítás

Következő cikk

Budakeszi Vadaspark: vadmacska-fajmegőrzés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések