FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Weinig fafeldolgozási innovációja

Nagyobb rugalmasság, alkalmazkodás a piaci és gazdasági ingadozásokhoz, valamint hozzáférés a legújabb technológiákhoz. Ezt ígéri a Weinig új gazdasági modellje, a „Woodworking-as-a-Service”, (magyarul „fafeldolgozás, mit szolgáltatás”). A programot a következő két évben kívánják megvalósítani.

Az elképzelés szerint lehetővé válik a jövőben a vásárló számára, hogy a tényleges géphasználatért fizessen. Vagyis nem a gép vételárát fizeti ki egy alkalommal, hanem miután a gépet megkapta, rendszeres időközönként a használati díjat számlázzák ki neki. Tehát nem a gép áll ennek az üzleti modellnek a középpontjában, hanem annak teljesítménye, kihozatala, rendelkezésre állása és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások.

Baden-Württemberg tartomány „InvestBW” finanszírozási programja keretében a WEINIG csoport megkapta a „Woodworking as a Service” üzleti modell innovációjának támogatására vonatkozó kötelezettségvállalást. Ebben a finanszírozásban olyan baden-württembergi székhelyű cégek részesülhetnek, amelyek technológiai, kutatási és fejlesztési projektjei új és adatalapú üzleti modellek és szolgáltatások (Smart Services) megvalósítását célozzák.

A finanszírozási projekt keretében a WEINIG együttműködik a Fraunhofer Gyártástechnikai és Automatizálási Intézettel (IPA), a Roth Vezérléstechnológiával és a Hogra-Holz vállalattal.
A stuttgarti Frauerhofer Gyártástechnikai és Automatizálási Intézet (IPA) a tudomány legújabb módszereivel és az üzleti modellezés terén szerzett szakértelemmel segíti az összefogást. A billigheimi Roth Vezérléstechnika a csapat szoftveres szakértője, és fontos partner a szolgáltatás technikai alkalmazásának fejlesztésében is.

Jochen Ganz, a Weinig New Business & Innovation részlegének vezetője elmondta, különösen örülnek a limbachi Hogra-Holz vállalat kísérleti ügyfélként való részvételének a projektben. Közreműködésükkel biztosítható, hogy az üzleti modell a vevő igényeinek megfelelően kerüljön kialakításra, és hogy a felhasználói szempontok kezdetektől a projekt fontos részei legyenek.

A projekt hivatalosan is elrajtolt. A projekttervet és a munkabeosztást az érintett partnerekkel folytatott megbeszélésen véglegesítették. A további fejleményekről rendszeres időközönként tájékoztatást adnak majd a teljes átláthatóság biztosítása érdekében. – ígérte Julian Geiselhardt, a „Woodworking as a Service”” innovációs- és projektmenedzsere.

Az intelligens és digitális üzleti modellek kialakítására fókuszálva a WEINIG, mint innovációban élenjáró vállalat tovább erősíti hírnevét.

Novemberben a WEINIG online „tömörfa csúcstalálkozóján” a „Solid Wood Summit-on” a „Woodworking as a Service” külön témablokkot kapott. Az üzleti modell részleteibe a projektpartnerek szakértőiből álló testület segítségével nyerhettek betekintést az érdeklődők.

A szakmai fórumról készült film – ingyenes regisztrációt követően, német és angol nyelven – megtekinthető a WEINIG médiatárban.

A Weinig gépek kizárólagos magyarországi értékesítője és szakértője a Greenteam Kft.

forrás: Greenteam Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Jaf Holz támogatás szaktantermek felújításához

Következő cikk

Solid Wood Summit




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version