FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 113., 2022/07. adás

Betekintés az Állatkerti Mackófarsangba / Rejtelmes rengeteg kiállítás – erdőmentő küldetés / Erdő Ernő bácsi meséi – Melyik fafajból él a legtöbb? / Kalandos erdő kiállítás a Természettudomány Múzeumban / Nemzeti Kincsünk az Erdő – A magyar erdészet 150 éve II. rész / Induló kiállítások a Hatvani Vadászati Múzeumban / Vadvilág – Agancshullás és télbúcsúztató

Betekintés az Állatkerti Mackófarsangba

Mostani adásunkat az elmúlt időszakban megnyitott, valamint jelenleg is futó múzeumi programok bemutatásának szenteljük. Elsőként a Fővárosi Állatkert Mackófarsang rendezvényére látogatunk el, ahol rendkívül színes családi programok várták a kicsiket és nagyokat, a Városliget forgatagában.

Rejtelmes rengeteg kiállítás – erdőmentő küldetés

Állatkerti helyszínünktől nem messze, szintén a Városligetben, egy másik érdekes esemény is nyitott kapukkal várja a természetkedvelőket. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Rejtelmes rengeteg című programja nem csak egy egyszerű kiállítás, hanem egy kalandjáték is. A látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve egy kalandos, erdőmentő küldetés részesei lehetnek.

Erdő Ernő bácsi meséi – Melyik fafajból él a legtöbb?

A hazai erdőségekben számos fafaj él. A leggyakoribb az akác, a második legelterjedtebb a tölgy. A különböző fafajoknak más és más élettér az ideális.

Kalandos erdő kiállítás a Természettudomány Múzeumban

Kalandos erdő – ezzel a címmel nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeum időszaki kiállítása, ahol az óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára játékos módon kívánják bemutatni erdeink színes világát. A gyermekek és kísérőik különböző játékokon keresztül ismerhetik meg az erdő komplex rendszerét. A játékos erdő látogatóiként egy felejthetetlen, kalandos élmény részeseként járhatják végig a különböző állomásokat.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – A magyar erdészet 150 éve II. rész

Az erdészet polgári átalakulás a csak a ’48-as szabadságharc után indult be. Megalakultak az erdő- és közbirtokossági társulatok. A magyar erdészek erőfeszítései nem múltak el nyomtalanul az elmúlt másfél évszázad alatt.

Induló kiállítások a Hatvani Vadászati Múzeumban

Budapestet elhagyva, műsorunk folytatásában, Hatvanba kirándulunk, ahol a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum tárlatával ismerkedünk meg. A vadászat és horgászat, valamint az ehhez kapcsolódó hagyományok komplex bemutatásával igen széles ismeretet kaphat az idelátogató érdeklődő. Nemcsak a benti, hanem a kinti helyszínek is tartogatnak látványos érdekességeket a látogatók számára. A múzeum egész évben várja az érdeklődőket. Programkínálatuk az aktualitásokkal is számol.

Vadvilág – Agancshullás és télbúcsúztató

Emberi kultúránkban a farsangi bálok zajosabb időszaka kezdődik februárban, mesterségesen megteremtve a télbúcsúztatók sorozatát – melyről általában maga a Tél szokott a legkevésbé tudomást venni. Kint az erdőn is akad azonban némi változás, megkezdődik ugyanis a gímszarvasok agancshullajtó időszaka, hogy alig 1 hónappal később, március-április környékén kövesse őket a dámok hasonló megújhodása.

A teljes adás (26:00)

– Betekintés az Állatkerti Mackófarsangba
– Rejtelmes rengeteg kiállítás – erdőmentő küldetés
– Erdő Ernő bácsi meséi – Melyik fafajból él a legtöbb?
– Kalandos erdő kiállítás a Természettudomány Múzeumban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – A magyar erdészet 150 éve II. rész
– Induló kiállítások a Hatvani Vadászati Múzeumban
– Vadvilág – Agancshullás és télbúcsúztató

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Románia keveset költ az erdőkre

Következő cikk

6 finn biogazdasági innováció



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések