FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

BIESSE Automaction Days

A Biesse 2021. november 18-án és 19-én az Automaction Days alkalmából szélesre tárta a nersingeni Ulm Campusban található bemutatótermének kapuit. Számos látogató élt a lehetőséggel, hogy a helyszínen élő bemutatók és előadások segítségével megismerkedjen az automatizálás lehetőségeivel a bútorgyártásban.

A két nap alatt közel 50 partner-cég szakértő látogatója kapott intenzív betekintést az Ipar 4.0 gyakorlati megvalósításába és annak a hatékony és egyedi bútorgyártás szempontjából előnyös megoldásaiba. “Ügyfeleink és érdeklődőink az élő bemutatók alatt és után alaposan szemügyre vették a kiállított gépeket és rendszereket, alapos tanácsokat kaptak, és az előadásokon is tájékozódhattak” – összegezte az Automaction Days-t Sebastian Marschner, a Biesse értékesítési vezetője. “A bemutatók során megmutathattuk például, hogy a különböző paneltípusok hogyan adagolhatók és tárolhatók automatikusan és helytakarékosan az automatizált Winstore X3 automata lapraktárban Selco WN2 táblafelosztógéppel kombinálva. Ez optimalizálja a panel kezelést, ezáltal időt és a költséget takarítva meg.”

A gépspecialista széles portfóliót mutatott be vendégeinek, számos termékújdonsággal és frissítéssel, a CNC megmunkáló központoktól és táblafelosztó gépektől kezdve az élzáró gépeken át a kalibráló és csiszoló technológiákig és a megfelelő szoftverekig.

Két CNC-vezérlésű, portálszerkezetű Rover megmunkálóközpont folyamatosan teljes üzemmódban várta a szakmai látogatókat. A kompakt és hatékony Rover A FT a legmodernebb technológiát és pontosságot mutatja be minden megmunkálási művelet során. A nemrégiben bevezetett, rendkívül rugalmas Rover A 12/15/18 vonzó ár-érték arányával kedvező befektetést kínál a hatékonyság növeléséhez. Az olasz gyártó a megbízható és felhasználóbarát Selco WN 2 táblafelosztókkal megnyitja a lehetőséget a kis cégek számára számára, hogy a klasszikus kézi gépről a valódi automata vágási technológiára váltsanak, méghozzá tisztességes áron.

A két Akron 1100-as és 1300-as modellel két egyoldalas élzáró gép került vizsgálat alá.
A Biesse az Akron 1300-at kifejezetten a kézműves és ipari vállalkozások számára tervezte, és a személyre szabott gyártást és az egyszerű kezelhetőséget jelképezi.
Kisebb testvérmodellje, az Akron 1100 a termékcsalád legkompaktabb tagja. A modellt olyan kis faipari vállalkozások számára fejlesztették ki, amelyek modernizálni és automatizálni szeretnék termelésüket.
A kis- és középvállalkozások képviselői különösen nagy érdeklődést mutattak a sokoldalú, új Opera 5 kalibráló és csiszolóközpont iránt, amely az ő igényeikre van szabva. A vállalat a szoftverágazatban is tevékenykedett, és továbbfejlesztette a B_SOLID-ot. Az új, 4.0-s verzió az átdolgozott intuitív felülettel gyorsabban és stabilabban fut.

“A látogatók reakciója rendkívül pozitív volt, részletesen be tudtuk mutatni aktuális termékeinket, és egyetlen kérdés sem maradt megválaszolatlanul. Az „Automaction Days” az automatizált gyártás vagy annak bevezetése sok érdekes információval szolgált ügyfeleink számára. Mindent egybevetve, egy sikeres esemény zártunk” – nyilatkozta Sebastian Marschner.

Forrás: A BIESSE faipari technológiáit hazánkban képviselő Formance Kft.
(x)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

70. Fenyő Konferencia lesz októberben

Következő cikk

Március ismét a barlangok hónapja




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version