FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 116., 2022/10.

Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat / Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk… / 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA / Vadvilág – Március kezdetén… / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Éltető napfény, fotoszintézis / Gasztro percek – Túrós, rakott burgonya

Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat

Idén rendhagyó módon már az év elején is Muzsikál az Erdő. Ezúttal Parádfürdőn gyűltek össze a természet és az igényes zene szerelmesei. Tudósításunk első részében a program kulturális eseményeibe kapcsolódunk be.

M5 TV – Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat – 2022/10. adás – 2022.03.05.

Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk…

Ostffyasszonyfa az egyik legismertebb Petőfi emlékhely. Nem véletlen, hogy most következő helyszínünk több ponton is kötődik fiatalon itt időző, akkoriban épp lánglelkűen szerelmes költőnk emlékéhez.

M5 TV – Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk… – 2022/10. adás – 2022.03.05.

28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA

Ebben az évben immár 28. alkalommal tárta ki kapuit a FEHOVA. A régió legjelentősebb fegyver, horgászati és vadászati eseménye remek alkalmat teremt arra, hogy a szakmabeli vagy civil érdeklődők újfent találkozzanak egymással.

Vadvilág – Március kezdetén…

Ugyan az idei tél sem igen volt nevezhető hidegnek, még a márciusi, szeszélyes időjárás tartogathat meglepetéseket. Ezenfelül azért az erdők-mezők lakói immár a tavasz reményét hozó, friss hajnali szellőben, vörös naptengerben úszó tájban várhatják az oly közeli megújulást.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Éltető napfény, fotoszintézis

Az erdő a Föld legösszetettebb életközössége. Fennmaradását az éltető napfénynek köszönheti. Az erdő fái számára az alapvető életfeltételek egyike a napsugárzás.

Gasztro percek – Túrós, rakott burgonya

A héjában megfőtt burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk. Kizsírozott, zsemlemorzsázott magas peremű tepsibe rétegezzük. A felkarikázott burgonyát tesszük alulra, majd rá az ízesített túrót. Erre helyezzük a kockára vágott, megpirított bacon szalonnát. Erre tesszük a felkarikázott tv paprikát és paradicsomot. Így rétegezzük fel, a tetejére tejfölt kenünk, és sütőben megsütjük. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– Muzsikál az Erdő – Parádfürdőn indult a programsorozat
– Petőfi nyomában – Ostffyasszonyfán jártunk…
– 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA
– Vadvilág – Március kezdetén…
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Éltető napfény, fotoszintézis
– Gasztro percek – Túrós, rakott burgonya

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az Oroszországból és Fehéroroszországból származó faanyag "konfliktusfa"-nak minősül a PEFC rendszerben

Következő cikk

A Green Deal újragondolását kérték a magyar gazdák




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version