FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 117., 2022/11.

Muzsikál az Erdő – Erdei séta és koncert Parádfürdőn / Vadgazdálkodási feladatok a Nyíri-erdei Vadaskertben / 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA – 2. rész / MancsRanch – állatkerti program testközelből / Erdő Ernő bácsi meséi – A nyúl / Vadvilág – Az új generáció hajnalán

Muzsikál az Erdő – Erdei séta és koncert Parádfürdőn

Idén rendhagyó módon már az év elején is Muzsikál az Erdő. Ezúttal Parádfürdőn gyűltek össze a természet és az igényes zene szerelmesei. A korábbi adásunkban bemutatott rendezvényeket folytatva, a programsorozat keretében kulturális és a természeti környezethez kapcsolódó újabb eseményekkel ismertetjük meg Nézőinket.

Vadgazdálkodási feladatok a Nyíri-erdei Vadaskertben

A most következő percekben a KEFAG Zrt. Nyíri-erdei Vadaskertbe látogatunk, ahol az elmúlt hónapok változékony időjárásának feladatai felől érdeklődtünk. A hidegebb, téli időszak is számtalan munkát ró az erdőgazdaság munkatársaira.

28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA – 2. rész

Ebben az évben immár 28. alkalommal tárta ki kapuit a FEHOVA. A régió legjelentősebb fegyver, horgászati és vadászati eseményéről már előző adásunkban említést tettünk, most további helyszínek bemutatásával folytatjuk – ezúttal a solymászat és a festészet szolgál témául.

MancsRanch – állatkerti program testközelből

A folytatásban Pécsre kirándulunk, méghozzá egy különleges helyre. A MancsRanch Állatkert és Állatotthon területét mutatjuk be, ahol testközelből ismerkedhet meg a látogató az itt élő szelíd, barátságos állatokkal.

Erdő Ernő bácsi meséi – A nyúl

A nyúl egy menekülő zsákmányállat, mely ha teljes erőbedobással fut az őt leső ragadozó elől, akár 70 km/órás sebességgel is képes száguldani. Háziállatként való tartása meggondolandó, és felelősségteljes gondozást igényel.

Vadvilág – Az új generáció hajnalán

Nos,egyértelműen itt a tavasz eleje, mert ha az ágak még nem is rügyeznek nagy számban, az új vaddisznó-generáció már láthatóan ott sivalkodik a farakások környékén. Korzikai származású kecskefélénknél, vagyis a muflonnál is izgalmasan telt a tavalyi év novembere, a szaporodási időszakkal, vadásznyelven: berregéssel alapozódott meg az idei március örömteli látványa.

A teljes adás (26:00)

– Muzsikál az Erdő – Erdei séta és koncert Parádfürdőn
– Vadgazdálkodási feladatok a Nyíri-erdei Vadaskertben
– 28. alkalommal várta vendégeit a FEHOVA – 2. rész
– MancsRanch – állatkerti program testközelből
– Erdő Ernő bácsi meséi – A nyúl
– Vadvilág – Az új generáció hajnalán

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ország Közepe Jeltorony megújult

Következő cikk

Pilis-Dunakanyar fejlesztési együttműködés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések