FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Pilis-Dunakanyar fejlesztési együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá tíz szervezet az Átölel a Pilis-Dunakanyar 2030 fejlesztési stratégia megvalósítása érdekében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Szentendrén.

Vitályos Eszter, aki egyben a térség választókerületi elnöke is, emlékeztetett arra, hogy az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetséget az ország egyik legrégebbi turisztikai tájegysége megfelelő infrastrukturális fejlettségi szintjének elérése érdekében hozták létre 2021-ben, és 10 szakmai munkacsoportjával együttesen megalkották a térség 2030-ig szóló fejlesztési stratégiáját.

Hozzátette, hogy a stratégia megvalósítása érdekében a tagszervezetek együttműködési megállapodást írtak alá. Az aláírók: az Átölel a Pilis-Dunakanyar Egyesület, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt., a MÁV Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. és a Mahart Passnave Kft.

Prédikálószéki kilátó, Pilisi Parkerdő Zrt.

Vitályos Eszter emlékeztetett: bő egy éve vette át a térség választókerületi elnöki tisztét és ez alatt az idő alatt sikerült 68 uniós pályázatot elnyerni, több mint 9 milliárd forint értékben.

Csobánkán, Leányfalun, Pilisvörösváron, Pilisborosjenőn, Ürömön 1,3 milliárd forintból újulnak meg és épülnek új bölcsődék; a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások egymilliárd forintot nyertek; a Magyar falu programban a térség 11 településének 96 projektje összesen 1,5 milliárd forintot kapott; a szentendrei déli vízbázis kármentesítésére és megóvására 5,5 milliárd forintot biztosított a kormány – közölte.

A köznevelés-fejlesztés területén Pilisborosjenőn tornaterem építésére 500 millió forintot, Izbégen tanteremfejlesztésre 560 millió forintot, Pilisvörösváron tanuszoda létesítésére 830 millió forintot kaptak, és tizenkét sportpark fejlesztésére is sikerült forrásokat szerezni – fűzte hozzá az államtitkár.

Az Átölel a Pilis-Dunakanyar 2030 fejlesztési stratégiát a Pest megye 3. számú választókerületéhez tartozó 17 település egységes fejlesztésére dolgozták ki. Korábbi tájékoztatás szerint a dokumentumban térségi szemlélettel gondolkoznak és összhangra törekednek, továbbá lehatárolják az önkormányzati feladatokat.

forrás: OPH, HírTv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 117., 2022/11.

Következő cikk

Martin Komárek sportfavágó munkahelyi baleset miatt elhunyt



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések