FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tino Aalto a Finn Fűrészipari Szövetség új vezérigazgatója

Fotó: Tino Aalto / Finn Fűrészipari Szövetség

Aalto a fűrészipari vezérigazgatói tisztséget a közlekedési és hírközlési miniszter különleges asszisztensi pozíciójából veszi át. Aalto korábban a Technológiai Ipari Szövetségnél dolgozott az innovációs politika vezetőjeként és a vezérigazgató tanácsadójaként, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban a vállalatirányításért felelős különleges asszisztensként és a Külügyminisztériumban az exportösztönzésért és a kereskedelempolitikáért felelős különleges asszisztensként. Emellett a SKOL-nál szerzett tervezői és tanácsadói tapasztalatot, valamint a Miltton tanácsadó cégnél szerzett társadalmi érdekérvényesítési tapasztalatot.

“A fűrészipari ágazat tovább kívánja erősíteni az ágazat tudatosságát és együttműködését a társadalom különböző részeivel. Fontos, hogy az iparágban erős környezetvédelmi történet legyen, és jobbak legyenek a jövőbeli sikerek lehetőségei. Tino Aalto ötvözi a széleskörű hálózatokat, a sokrétű iparpolitikai szakértelmet és az iparág innovatív befolyásolásának képességét” – mondta Tommi Sneck, a Fűrészipari Szövetség igazgatótanácsának elnöke.

“Nagy öröm egy jelentős exportágazatnak dolgozni. A cél az, hogy még jobb működési feltételeket teremtsünk a felelős finn fűrészipar számára” – mondja Tino Aalto.

“A fűrészipari megoldások jelentős éghajlati potenciállal rendelkeznek. Ezen túlmenően az ágazat foglalkoztatási lábnyoma egész Finnországban erős. Az ágazatban rejlő nagy lehetőségeket figyelembe vevő ipar- és erdészeti politika kulcsszerepet játszik a fenntartható növekedésben és versenyképességben” – folytatja Aalto.

Aalto 2022. október 1-jén kezdi meg munkáját. A jelenlegi vezérigazgató, Kai Merivuori az évfordulón nyugdíjba vonul.

“Szeretnék köszönetet mondani Merivuorinak, aki már eddig is nagyon jó munkát végzett” – zárja Sneck.

Forrás: lesprom.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Munkaerőhiány országszerte

Következő cikk

200. PONSSE szimulátor



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések