FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Klappo – új, magyar fajáték

A pécsi székhelyű It’s Wood Kft. a GINOP-2.1.7-15-2016-01076 sz. „Prototípusfejlesztés az It’s Wood Kft-nél” című projekt keretében sikeresen fejlesztett ki egy újszerű fajátékot.

A fajátékok piacán jellemzően kapcsolódás nélküli építési megoldással rendelkező elemekből álló játékok léteznek. Ez a jellemző nem teszi lehetővé a megépített játékok szétesés nélküli mozgatását, elhelyezését.

A prototípus fejlesztés egyik alapja az volt, hogy erre a problémára keressünk megoldást. Ehhez szükség volt a már létező építő fajátékok újragondolására, megújítására, egy új játék létrehozására.

A fejlesztésünk két meghatározó eleme egy új forma létrehozása, valamint az elemek kapcsolódásának megoldása.

A kifejlesztett forma teljesen egyedi és lehetővé teszi az összekapcsolt elemek több irányú rögzítését. Ez annak köszönhető, hogy a kapcsolódást lehetővé tévő csap ill. csapfészek olyan geometriai formájú, mely több szögben kínál megoldást a stabil összekötésre. Az elemek formája és az élek kialakítása úgy történik, hogy a fa alapanyag hosszú távon tudja megtartani formáját, alakját a játék használata közben.

Az összerakott elemek a másik fontos fejlesztésnek köszönhetően könnyen oldhatóak is, annak ellenére, hogy stabilan kapcsolódnak. Ez a fejlesztés egy rejtett mágneses megoldás, mellyel kellő mértékben rögzíthetőek az elemek egymáshoz, de könnyen szétkapcsolhatóak is. A fa elemek hosszútávú használatából eredő esetleges kopásokat is ellensúlyozza, stabil tartást biztosítva a megépített „remekeknek”.

A játék fejlesztésénél szempont volt a fenntarthatóság is. Éppen ezért a fa építő elemek jellemzően a bútorgyártásnál keletkező elsőosztályú maradék anyagokból készülnek. A fajáték újrahasznosítható, nem szennyezi a környezetet, tapintása kellemes, jó közérzetet biztosít.

A játék tesztelése során ismertük fel azt, hogy kiválóan használható fejlesztő játékként is gyermekek körében.

Összességében a fejlesztés sikeres volt, a létrejött termék újdonságot jelent a játékok piacán. Megjelenésével frissességet hoz a meglévő játékok közé, növeli a kreativitást és odafordítja gyermekeket a természetes játék újra felfedezéséhez a digitális környezetben.

A fajáték európai uniós védjegy- és formatervezési mintaoltalommal rendelkezik.

(x): KLAPPO – It’s Wood Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szakképzés - megújuló ágazati készségtanácsok

Következő cikk

Országépítésre (és fával építésre) felkészülni




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version