FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral: 133., 2022/27.

Kerékpárral a déli Bácska vidékén / Vízimalom és fűszerkert Gyenesdiáson / Kastélytúra – a füzérradványi Károlyi Kastély / Vadvilág – Napsütéses nyári órák a határban / Erdő Ernő bácsi meséi – A muflon / Gasztro percek – Ponty Molnárné módra

Kerékpárral a déli Bácska vidékén

A Duna-Tisza közén, hazánk déli, szerb határ menti térségében 12 település, többek között Tompa, Ásotthalom és Kelebia együttműködésével jött létre a Felső Bácska-Homokhát Natúrpark Egyesület. A terület gazdag történelmi emlékekben, a Rózsa Sándor betyárkirály emlékét őrző ruzsafák vidéke, régen az Arany Bácska névvel illették. A vidék újbóli turisztikai felfedezésében a kerékpárnak is nagy szerepe lehet.

Vízimalom és fűszerkert Gyenesdiáson

Gyenesdiás majdhogynem kifogyhatatlan az érdekes látnivalók tárházából. Ezúttal is egy helyi érdekességet mutatunk be, méghozzá a Diási Vízimalom, a Festetics fűszerkert és Herbárium képében. A malomépület mellett egy úgynevezett „gyógyító óriás” is helyet kapott, amely egy emberalakot formáló, fél magas ágyásban található gyógynövény kertet jelent.

Kastélytúra – a füzérradványi Károlyi Kastély

Adásunk mai epizódjának Kastélytúra részében Füzérradványra kirándulunk, ahol a Károlyi Kastély csodálatos épületével és történelmével ismerkedünk meg. Elsőként azonban a helyszín, vagyis a település múltját elevenítjük fel.

Vadvilág – Napsütéses nyári órák a határban

A Nap június 21-én a Ráktérítőn delelt, elérkeztünk az év leghosszabb nappalához, az északi félgömb nyári napfordulójához. 16 óra napfény naponta – 16 óra izgalmas lehetőség a természetes fényben fotózó természetfilmesnek, 16 óra energiapótlás a teljes pompájukban álló erdőknek, maga a Nyár teljessége állatnak, filmesnek egyaránt.

Erdő Ernő bácsi meséi – A muflon

A muflon jellegzetes szarváról azonnal felismerhető. Leggyakrabban a hegyvidéki erdőkben, csapatokban él. A nőstények terelgetik, nevelgetik báránykájukat, és a hímek is ott vannak velük.

Gasztro percek – Ponty Molnárné módra

A besózott halszeleteket az olajban ropogósra sütjük. Tálra tesszük, és leöntjük a megforrósított vajjal, amelybe finomra vágott petrezselyemzöldet, borsot és citromlevet keverünk. Sós vízben kifőtt burgonyát kínálunk hozzá. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– Kerékpárral a déli Bácska vidékén
– Vízimalom és fűszerkert Gyenesdiáson
– Kastélytúra – a füzérradványi Károlyi Kastély
– Vadvilág – Napsütéses nyári órák a határban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A muflon
– Gasztro percek – Ponty Molnárné módra

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Irányított, ellenőrzött erdőtűz

Következő cikk

Gyalog- és vízitúrák az ŐNPI programkínálatábanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések