FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A natúrparkok szerepe

Számunkra a természetvédelem nemcsak egy szakma,  hanem teremtésvédelem is, amiben nagyon fontos szerepe van a 17 natúrparkunknak, amelyek az ország területének csaknem tíz százalékát lefedik – közölte Nagy István agrárminiszter a II. Kárpát-medencei Natúrparki Találkozón.

A tárcavezető leszögezte, a natúrparkok kiemelt szerepet töltenek be a táj- és természetvédelemben. Hangsúlyozta,  a natúrpark a nemzeti park előszobája, de szélesebb jelentéssel bír: tudatosságunk társadalmasítása a natúrpark. A natúrparkok célja, hogy otthon érezzük magunkat ott,  ahol születtünk, ott, ahol vagyunk. A miniszter kiemelte, fontos, hogy belülről jövő késztetésünk legyen megőrizni a környezetet. A feladat kétirányú: meg kell találni a környezetben az embert, aki a környezetet a magáénak érzi, és mindenkinek meg kell találnia a maga környezetében azt, amit védeni akar.

Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy az Agrárminisztérium elkötelezett a natúrparkok támogatása iránt. Hozzátette, együttműködő partnereinkkel, a Magyar Natúrpark Szövetséggel, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft-vel. és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen megalkottuk „A magyarországi natúrpark-hálózat koncepcióját”. A cél, hogy gyakorlati segítséget, közös célrendszert biztosítsanak a natúrparkok számára. Fontos a közösségi szerepvállalás és a környezeti nevelés – emelte ki az államtitkár.

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Csaló tűzifa-kereskedő

Következő cikk

Erdőcsináló békéscsabai civilekStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések