FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 148., 2022/42.

A Hajósi Barokk Kastély területe és története / Erdő Ernő bácsi meséi – Természetfestés / Természet és élővilág a vásznakon / Nyári aszály – Kihívások a vadgazdálkodásban / Vadvilág – A bockereki erdő életképei / Gasztro percek – Hortobágyi bivalyfelsál grízgombóccal

A Hajósi Barokk Kastély területe és története

Az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark egyetlen városa Hajós, amelynek 3300 lakosa a térség egyik legszebb építészeti remekművét tudhatja magáénak.

Erdő Ernő bácsi meséi – Természetfestés

A természet lefestése kizárólag a festő személyétől függ. Vannak, akik figuratív ábrázolással alkotnak, a vaddisznó az vaddisznó a festményen is. A festészet fontos korszaka volt az impresszionizmus, amikor minden színpacákat jelentett a vásznon, sokszor nem is felismerhetően csak a benyomásokat, az úgynevezett impressziókat adva vissza.

Természet és élővilág a vásznakon

A festőművészeti tevékenységet folytató művész igyekszik a szuverén látásmódja segítségével az önkifejezésre, az őt körülvevő környezet és az átélt élmények megjelenítésre, amelyet végül az érdeklődő tekintete elé tár. Járjuk tehát körbe az idei tiszadobi Országos Vadásznapon kiállított alkotásokat.

Nyári aszály – Kihívások a vadgazdálkodásban

A vadgazdálkodásban a hivatásos vadász és a vadgazdálkodó szakember tudatosan látja el a vadat. Az idei, rendkívüli év egyértelműen erről szólt, hiszen a tartós szárazság kihívások és feladatok elé állította a vadgazdálkodókat. Nézzük meg a vadállomány hogyan vészelte át ezt az aszályos időszakot.

Vadvilág – A bockereki erdő életképei

Mai kalandozásunk helyszíne, a bockereki erdő Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. A bockereki erdő október elején csak úgy visszhangzik a mély röfögésre emlékeztető barcogó hangoktól, melyeknek ezúttal különös misztikumot adott az a tény is, hogy reggel még tisztességes talaj menti köd borította a tájat.

Gasztro percek – Hortobágyi bivalyfelsál grízgombóccal

A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleveskockákat feloldjuk benne – vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe forgatva forró olajon átsütjük. Az olaj felét átöntjük egy másik edénybe, apró kockákra vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk, majd mindkettőt megpirítjuk benne. A fokhagymát összezúzzuk, majd a pirospaprikával és a vízzel együtt a hagymás szalonnához adjuk. Amikor felforrt, beletesszük húst. Lefedjük, és párolni kezdjük. A paradicsomot meghámozzuk, majd a paprikával együtt felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Készre pároljuk, majd sót és borsot szórunk bele. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– A Hajósi Barokk Kastély területe és története
– Erdő Ernő bácsi meséi – Természetfestés
– Természet és élővilág a vásznakon
– Nyári aszály – Kihívások a vadgazdálkodásban
– Vadvilág – A bockereki erdő életképei
– Gasztro percek – Hortobágyi bivalyfelsál grízgombóccal

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

10millió Fa - folytatódó ültetések

Következő cikk

Kigyulladt egy forwarder



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések