FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújuló Mecsekoldal

Elindult Pécsett a következő európai uniós fejlesztési ciklushoz kapcsolódó tervezési folyamat.
A „Megújuló Mecsekoldal” kiemelt városi projektnél 2022. november 27-ig Ön is véleményezheti a fejlesztési irányokat, a kijelölt akcióterületek tematikájának és funkcióinak meghatározásával.

Pompás látvány, népszerű turisztikai célpont, kiemelkedő természeti érték a Mecsekoldal, amelynek további fejlesztését tervezi a pécsi önkormányzat a 2021-27-es uniós pályázati ciklus keretében. Libegő, tematikus szabadidős park, ökoiskola, turisztikai szálláshelyek, rekreációs központ: csak néhány a lehetséges fejlesztési irányok közül, amelyeket mostantól mindenki véleményezhet szavazatával a megujulomecsekoldal.hu oldalon.

Célunk:

  • A Mecsekben rejlő lehetőségek kiaknázása hatékony, célzott fejlesztésekkel.
  • A pandémia következményeként felértékelődtek a természeti értékek, a természetjárás, ezért is vált még fontosabbá a helyiek és turisták által használatban lévő, vagy a múltban használt területek revitalizációja, új területek a vérkeringésbe illesztése közösségi céllal.
  • A természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerének létrehozása. A természetjárás, mint aktív szabadidő eltöltés népszerűsítése, aktív és ökoturizmus kínálatának bővítése.
  • Tematikus utak, hálózatok fejlesztése. Egységes, rendszerszerű nyomvonal fejlesztés mind a gyalogosok, mind pedig a kerékpárosok számára, turisztikai és helyi (városi) közlekedésfejlesztési céllal.
  • Ökoturisztikai célú közlekedésfejlesztés, a tömegközlekedés fejlesztése és a parkolók állapotának felmérése, fejlesztése, új parkolási lehetőségek kiépítése.
  • Aktív Mecsek élményelemek egy “Mecseki élménylánc” tengelyre fűzése. A Mecsek attraktívvá tétele a város lakói és a Pécsre érkező turisták körében.

Zöld és hosszú távú célok

A pécsi városvezetés számára nagyon fontos, hogy a városképet évtizedekre meghatározó fejlesztéseket a lehető legszélesebb társadalmi egyetértés övezze, és hogy a lakosság még a végleges döntések előtt rendelkezzen a szükséges információkkal. Pécs mindent megtesz, hogy az Európai Unió által a 2021-2027-es tervezési ciklusban biztosított forrásokból minél többet elnyerjen a céljai megvalósítására. Ebben nagy előrelépést jelentett az a döntés, amelynek értelmében Pécs bekerült a 100 európai város közé, amelyek közvetlen forrásokhoz jutnak a klímasemleges és intelligens város programjuk megvalósításához.

A 2020-ban kitört koronavírus járvány miatt felértékelődtek a természeti értékek, népszerűbbé vált a természetjárás. Az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldalprojektet azért indította el Pécs városa, hogy a területre irányuló turizmust még jobban ösztönözze a lehető legkisebb természeti beavatkozással. A tervezett fejlesztési akcióterületeket és a hozzájuk kapcsolódó lehetséges tematikus irányokat és funkciókat a szakértők meghatározták, a végleges döntéseket azonban a városvezetés a pécsiek megkérdezésével, a többség akaratával összhangban szeretné meghozni.

Miről dönthetnek a pécsiek?

A város egy ún. „mecseki élményláncot” hozna létre, amelyen egymást erősítve, egy tengelyre fűzve kínálna színvonalas kikapcsolódási, sportolási lehetőséget a már jól ismert területeken.

A kérdőívet november 27-ig lehet kitölteni a ITT.

Weboldalunkon Flóra, a Mecseki Chatrobot is segít az eligazodásban! A mesterséges intelligencia által folyamatosan tanuló robot a projekttel kapcsolatban tud választ adni a legfontosabb kérdésekre. Érdemes megismerkedni vele.

Segítse munkánkat, ossza meg ismerőseivel a kérdőívet és a nyereményjátékot, hogy minél többen értesüljenek projektünkről. Látogasson el Facebook oldalunkra is és legyen közösségünk tagja:  www.facebook.com/megujulomecsekoldal

forrás: AktívPécs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az osztrák bútoripar mérlege az 1. félévről

Következő cikk

Év Kilátója / Év Turistaháza



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…