FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Cetelem Zöldsuli Program

A Cetelem kezdeményezése, a Cetelem Zöldsuli Program célja a környezettudatos gondolkodás erősítése a fiatalok, a jövő generáció aktív részvételével. A pályázat útján nyújtott támogatás segítségével lehetőség nyílik a hazai általános iskolák számára udvaraik szépítésére, zöldítésére, egy élhetőbb, fenntarthatóbb környezet megteremtésére.

A pályázaton nyertes 10 intézmény számára a Cetelem egyenként 300 000 Ft támogatást, két további, zsűri által kiválasztott iskola számára pedig 500 000 Ft támogatást nyújt a kiválasztott terület (udvar, játszótér stb.) zöldítésére, parkosítására.

A Cetelem Zöldsuli Program 2022-es pályázata az őshonos fa- és cserjefajok jelentőségére is felhívja a figyelmet. A diákok az őshonos fajok ültetésével megismerhetik a környezethez jól alkalmazkodó, könnyen nevelhető hazai fajtákat, gondozásukkal, ápolásukkal erősödik természetszeretetük, környezet iránti felelősségük is.

A pályázati feladat idén két részből áll:

1. Terv, leírás az iskola zöldítéséről: egy rövid összefoglalót szeretnénk kérni, milyen növényekkel és milyen formában zöldítenétek iskolátokat

2.Rövid, kreatív videó összeállítása: készítsetek egy rövid (max. 2 perces) videót, amiben megmutatjátok, miért fontos számotokra a természet, miért fontos mindannyiunk számára, hogy megőrizzük és óvjuk természeti kincseinket, erdőinket, milyen élményekkel gazdagodtok általuk. 

A pályázati felületre csak egy rövid leírás és egy kép tölthető fel. A videót javasoljuk, hogy töltsétek fel egy az interneten publikusan elérhető helyre, és az arra mutató linket illesszétek be a pályázati felület leírás részébe.

Meddig töltsétek fel a pályázatot?

2022. november 15. 10:00 óráig várjuk a pályázatokat!

A Cetelem Zöldsuli program 2011-es elindítását követően rövid idő alatt valódi sikertörténetté kerekedett.

2011-ben és 2012-ben általános iskolák számára írtunk ki pályázatot, amelynek keretei között tíz iskola nyert egyenként 500 000 forintos támogatást udvara megújítására, kizöldítésére. A pályázat népszerűségére való tekintettel 2013-tól a nyertes iskolák számát tizenkettőre növeltük, hogy minél több zöldebb és szebb udvar lehessen országszerte

A 2014-es évvel bezárólag közel 500 iskola nyújotta be zöldítési pályázatát.

44 intézményben már az összesen 32 millió forint támogatásból kialakított zöld udvar várja a diákokat.
A Program fontos célkitűzése volt, hogy a nyertes iskolák ne csak egy valódi iskolaparkkal legyenek gazdagabbak, de ezen keresztül a gyermekek környezettudatossága, felelős gondolkodása is erősödjön.

A Cetelem Zöldsuli 5. életévében megújítottuk a programot.

2015-től általános iskolai osztályközösségek pályázatait várjuk, amellyel erdei iskolai táborozáshoz nyerhetnek támogatást. Hisszük, hogy az erdei iskolában szerzett élmények és tapasztalatok úgy gazdagítják a diákok szemléletmódját, hogy környezetét óvó, hosszú távon felelősen gondolkodó generáció kerül ki az iskolapadokból.

FONTOS! A pályázat részeként benyújtott képek és videók mellé hozzájáruló nyilatkozat szükséges az összes szereplő természetes személytől (16 éven alattiak esetében szülő vagy törvényes képviselő aláírásával). A nyilatkozat letölthető innen.
Az aláírt, kitöltött nyilatkozatokat a zoldsuli@cetelem.hu e-mail címre várjuk a pályázó adatainak megjelölésével. Adatkezelési tájékoztató a Cetelem Zöldsuli Programra vonatkozóan.

forrás: CetelemZöldsuliProgram

Előző cikk

LifeTerra első éve számokban

Következő cikk

Bajban az építőanyag-ipar




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Hartmann Tibor [83]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy HARTMANN TIBOR okleveles faipari mérnök, a FÜRLEMHO volt vezérigazgatója, 83 éves korában, türelemmel…
Exit mobile version