FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 151., 2022/45.

Interaktív felfedezőtúra az Almásy-kastélyban / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Arborétumok / Országos Vizsla Főverseny a Rétimajorban / Gyógynövény percek – A csalán és felhasználása / Erdő Ernő bácsi meséi – Vadaspark / Vadvilág – Őszi mindennapok az erdők háza táján

Interaktív felfedezőtúra az Almásy-kastélyban

A történelem számára láthatatlan személyzet élete mindig is rejtélyes volt, a gyulai Almásy-kastély azonban felfedi e titkokat. Az épületben egykor lakott főurak életének színes világa mellett ugyanis az őket kiszolgáló személyzet mindennapjaiba is bepillanthatunk. A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak arról, hogyan éltek a cselédek, akik egy grófi család mindennapjait tették kényelmessé.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Arborétumok

Az első arborétumokat mintegy 20 éve, jobbára kastélyok szemet gyönyörködtető parkjaként, üdülési és pihenési céllal hozták létre. A későbbiekben oktatási, valamint tudományos okkal tartottak fent ilyen helyszíneket. Az arborétum szó jelentése: élőfa-gyűjtemény.

Országos Vizsla Főverseny a Rétimajorban

A vizslafajtákat társállatként tartják, hiszen egy végtelen barátságos, nagyon sokoldalú és gazdájáért odaadó kutya, viszont nem szabad elfeledkezni arról, hogy ezeknek a vadászkutyáknak fontos szerepük van a vadászat során. A Dunántúli régióban éppen ezért mindenes vizslaversenyt rendeztek, hogy népszerűsítsék az eb és az ember kapcsolatának többéves múltját.

Gyógynövény percek – A csalán és felhasználása

Mostani részünkben a csalán jótékony hatásait mutatjuk be, valamint egy tippet is nyújtunk arra, miként készíthetjük el eme növényt, egészségünk szolgálatára.

Erdő Ernő bácsi meséi – Vadaspark

Régen a vadaspark főúri előkelőségek bekerített vadászterülete volt. Napjainkban a vadaspark méretében hasonló, de célja már nem a vadászat. Fajok megfigyelése, tudományos kutatások folynak e területeken.

Vadvilág – Őszi mindennapok az erdők háza táján

Oly sok hosszú, aszályos hónap után a szeptember végre kitett magáért, s noha megoldani már nem tudta, de legalább valamelyest javította a csapadékhelyzet alakulását. Nos, ennek maradványai láthatók még itt-ott, csörgedező bakonyi patakok képében, melynek természetesen a vadvilág is örül.

A teljes adás (26:00)

– Interaktív felfedezőtúra az Almásy-kastélyban
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Arborétumok
– Országos Vizsla Főverseny a Rétimajorban
– Gyógynövény percek – A csalán és felhasználása
– Erdő Ernő bácsi meséi – Vadaspark
– Vadvilág – Őszi mindennapok az erdők háza táján

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Trófeaszemle a Gyulaj Zrt. parkerdőjében

Következő cikk

Lóistállóból luxuslakások Helsinkiben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések