FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifa árplafonja – hibás a román intézkedés

Elismerte szerdán Nicolae Ciucă miniszterelnök, hogy kormánya hibát követett el, amikor úgy döntött, hogy köbméterenként 400 lejben korlátozza a tűzifa árát, és egyúttal bejelentette, korrekciós intézkedéseket foganatosítanak.

„A környezetvédelmi minisztériumnál elemzést készítettek arról, hogy mennyibe kerül egy köbméter fa a Romsilvánál. Az átlagár, amelyet a döntés meghozatalában figyelembe vettünk, 200 lej/köbméter volt, és úgy gondoltuk, hogy a 400 lejes árplafon valamilyen szinten fedezi azokat a kiadásokat, amelyekkel a tűzifa biztosításának folyamata jár” – idézte a kormányfő nyilatkozatát a Hotnews.ro hírportál. Kiderült, hogy ez nemigen van köszönő viszonyban a valósággal, ezért korrekciós intézkedéseket foganatosítunk. Készek vagyunk elismerni, ha tévedünk, és megtenni a szükséges lépéseket” – szögezte le Nicolae Ciucă.

Mint ismeretes, a tűzifa árának korlátozását minden irányból támadás érte az ársapka bevezetése óta, ráadásul a brikettel és a pellettel egyetemben el is tűnt a boltok polcairól, mivel a kereskedők nem voltak hajlandóak áron alul értékesíteni a tüzelőt.

forrás: KrónikaOnline 11-02

Előző cikk

Románia: önkormányzati tűzifát keresik

Következő cikk

Körkép a makkgyűjtésről




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version