FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa Program – Marcali

A 4 éves, országos növénytelepítési programsorozat első körében a 10 000 főnél nagyobb magyar városok pályázhattak belterületük fásítására. Marcali 50 facsemete elültetésére pályázott sikeresen.

A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 7000 darab sorfát ültetnek el különböző hazai városokban. A program a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége közreműködésével jött létre.

Marcali 50 facsemete elültetésére pályázott sikeresen. A városi körülményeket jól tűrő, már életerős sorfát lehet igényelni. A programhoz csatlakozó települések 16 fafajból választhatnak. Marcali pusztai szil, magas kőris, hegyi juhar, nyírfát és hársfát igényelt.

Tanai Bernadett a marcali GAMESZ vezetője, – kertészmérnök – telefonon elmondta, hogy városunkban az iskoláknál, a volt alakulótéren, a fürdő parkolójában, valamint Gombán ültetnek fákat. Elmondta azt is, hogy Marcaliban évente 40 fát ültetnek rendszeresen.

Tegnap a Noszlopy Iskola alsós udvarán, a gyerekek közreműködésével kezdték az ültetést. A nyertes városok a facsemeték mellett edukációs programban is részesültek, melynek célja, hogy a városok fiatal lakóinál kialakuljon, fejlődjön a fenntarthatósággal, a fák és az erdők fontosságával kapcsolatos tudatos szemléletmód. Az Országos Erdészeti Egyesület által biztosított edukációs program városunkban már tartott előadást Mihály Betta erdőpedagógus, a SEFAG Zrt. Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola munkatársa, kedden a Hétszínvirágban.

Képek: Duzsik Niki, forrás: MarcaliPortál 11-25

Előző cikk

A JYSK tovább szárnyal

Következő cikk

Erdőalapú-anyagkutatás, erdészeti termékinnováció




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version